Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 12:24

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στο πλαίσιο του στοχευμένου σχεδιασμού τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έναν από τους άξονες προτεραιότητας που έχουν τεθεί να είναι η ανάδειξη του περιηγητικού τουρισμού

(ορειβατικά-πεζοπορικά μονοπάτια), συνεχίστηκαν οι συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, κ. Θεοφύλακτου Ζυμπίδοη, με ορειβατικούς συλλόγους της Π.Ε. Κοζάνης. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29.03.2017 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και παραβρέθηκαν ο Χιονοδρομικός - Ορειβατικός Όμιλος Πτολεμαΐδας, η Ορειβατική Λέσχη Πτολεμαΐδας, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας και ο Ορειβατικός Σύλλογος Σερβίων-Πλατανορεύματος.

Σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας ο Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε το σχεδιασμό της Αντιπεριφέρειας και τη βούληση της Περιφέρειας για την ανάδειξη και προώθηση του περιηγητικού τουρισμού και δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των συλλόγων να καταθέσουν τις απόψεις - προτάσεις τους και να παραθέσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η εποικοδομητική συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών:

1. Ηλεκτρονική καταγραφή επιλεγμένων διαδρομών (Άσκιο - Μουρίκι) και τον εμπλουτισμό τους με φωτογραφικό υλικό εκ μέρους των συλλόγων.

2. Κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων εκ μέρους των συλλόγων τόσο για υποδομές που θα ενισχύσουν την προώθηση του περιηγητικού τουρισμού όσο και την καλύτερη δυνατή προβολή του.

3. Άμεσος καθορισμός νέας συνάντησης με συμμετοχή όλων των ορειβατικών συλλόγων της Π.Ε. Κοζάνης, όπου θα συναποφασιστούν ποιες προτάσεις θα προωθηθούν για υλοποίηση έπειτα από συγκεκρασμό απόψεων.

4. Στήριξη των ορειβατικών συλλόγων που διαθέτουν στην κατοχή τους ορειβατικά καταφύγια.

Η αποτελεσματικότερη προβολή θα έχει επιτυχία μόνο μέσω στοχευμένων ενεργειών, όπως την αξιοποίηση της συνεργατικότητας και τις στρατηγικές συμμαχίες με όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς και την ενθάρρυνση του πνεύματος ευθύνης αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των δράσεων προβολής και προώθησης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 12:30