Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Μαϊος 2012 08:58

Η Α. Διαμαντοπουλου απαντά στον Α. Τσίπρα για τα ΑΕΙ

diamantopoyloyΣε ανακοινωσή της η  Άννα Διαμαντοπούλου απαντά στην αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο νόμο για τα ΑΕΙ κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του
''Η αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως «Νόμος Διαμαντοπούλου» με τιμά γιατί ψηφίστηκε από την Ελληνική  Βουλή με την μοναδική στην ιστορία της Παιδείας πλειοψηφία των 255 Βουλευτών.

Επειδή εξέφρασε την ανησυχία του για την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων τον Ιούνιο και για την μη ύπαρξη διοικήσεων των Σεπτέμβριο, θα ήθελα να του υπενθυμίσω,  ότι τα χρήματα υπάρχουν στους προϋπολογισμούς των Πανεπιστήμιων και ο Νόμος προβλέπει με λεπτομερή τρόπο την εκλογή των νέων διοικήσεων. Πρόβλημα θα υπάρχει σε εκείνα τα Ανώτατα Ιδρύματα, τα οποία αρνούνται συνειδητά την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου του Νόμου. Τα οχτώ Ιδρύματα που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη διάταξη αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει νομικό ή συνταγματικό πρόβλημα.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποκινήσει και υποθάλψει ενεργά την με βίαιο τρόπο παρεμπόδιση της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής νέων διοικήσεων, σήμερα τα Ιδρύματα στα οποία αναφέρεται θα είχαν νέες διοικήσεις, με ενισχυμένο το πλήρες αυτοδιοίκητο, εξαιρετικές δυνατότητες αλλαγής των δεδομένων στα Πανεπιστήμια και κανονική ροή της χρηματοδότησης.
Ας αναλάβει λοιπόν της ευθύνες του, αντί για την γνωστή δημαγωγική κριτική και καταστροφολογία''.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαϊος 2012 09:03