Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαϊος 2012 22:38

Σαμαράς: «Καλωσορίζω την απόφαση της Ντόρας να συνεργαστούμε»

samaras-dora-summaxiaΤην συνεργασία τους για τις επερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώπιον στελεχών και των δύο κομμάτων, σε εκδήλωση που έγινε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ο Αντώνης Σαμαράς χειροκρότησε την Ντόρα Μπακογιάννη καλωσορίζοντας την απόφασή της να συστρατευθεί μαζί του και να αναστείλει την λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη είπε πως «όταν λέμε πως βάζουμε την Ελλάδα πάνω απ'όλα εννοούμε ακριβώς αυτό».

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ., τόνισε πως είναι χρέος όλων η συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου το οποίο θα έχει ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για κοινό αγώνα, ενώ τόνισε πως «είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μαζί και να νικήσουμε μαζί», προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη αλλά και την Ευρωζώνη.

Στην συνέχεια η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος επιδιώχθηκε η συνεννόηση για την προάσπιση του κοινού συμφέροντος. Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε επίσης πως χρέος του φιλοευρωπαϊκού αυτού μετώπου που προκύπτει μετά τις συνεργασίες αυτές, είναι να αντιταχθεί κατά των δυνάμεων του λαϊκισμού, είτε αυτές είναι δεξιόστροφες, είτε αριστερόστροφες.

Η πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως ανάγκη να δημιουργηθεί στην επόμενη Βουλή μία φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη η οποία θα δώσει μία σκληρή μάχη. Έτσι για αυτόν τον λόγο και για την διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Στην συνέχεια κάλεσε όσους πολίτες ψήφισαν την Δημοκρατική Συμμαχία και όλους όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας να συστρατευθούν με την νέα αυτή προσπάθεια.

Ο Αντώνης Σαμαράς με την σειρά του, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως είπε κάνει ακριβώς το αντίθετο, φέρνοντας την Ελλάδα αντιμέτωπη με μία βαθύτερη κρίση. Κλείνοντας, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως «δίνουμε αγώνα για την σωτηρία του τόπου, την ώρα που ο λαός πλησιάζει τα όρια της απόγνωσης».

Φωτογραφία: Eurokinissi

πηγή-iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαϊος 2012 22:42