Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012 17:43

Κυβέρνηση ανοχής, το ισχυρό σενάριο

voyli23Το σενάριο του σχηματισμού κυβέρνησης ανοχής εμφανίζεται ως επικρατέστερο για την επομένη των εκλογών, καθώς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να απέχουν καθαρά από τον πήχυ της αυτοδυναμίας, δύο εβδομάδες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

Επί της ουσίας, ο νέος «διπολισμός» που επικρατεί κατά την προεκλογική περίοδο, καθιστά απαγορευτική την προοπτική σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

Έτσι, τα πιθανά εναλλακτικά σχήματα μπορεί να είναι δύο: κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ., με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και, ενδεχομένως, της ΔΗΜΑΡ.

Ή «κυβέρνηση της Αριστεράς» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει ενεργός συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, ειδικά εάν από τις κάλπες προκύψει μείωση των ποσοστών του, αλλά η παροχή ψήφου ανοχής υπό συγκεκριμένους όρους.

Σε κάθε περίπτωση, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δίδουν τη «μητέρα των μαχών», προτάσσοντας διαφορετικά διλήμματα. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, με την ενεργό στήριξη του κ. Κώστα Καραμανλή, αναδεικνύει το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ενώ ο κ. Αλέξης Τσίπρας την άμεση απεμπλοκή από το Μνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Ιουνίου 2012 08:30