Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 09:47

Φ. Κουβέλης: «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα» Ομόφωνο Ναι απο την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

SAMARAS_KOUVELISΗ ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ένεκρινε την προταση του Φώτη Κουβέλη για κυβέρνηση στη βάση προγραμματικών συμφωνιών με φερέγγυα πρόσωπα
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται: «Ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποδέχτηκε την εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, αναφορικά με το ζήτημα του σχηματισμού κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ότι τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να εξασφαλίζει προγραμματική συμφωνία και να απαρτίζεται από φερέγγυα πρόσωπα, όπως, άλλωστε, η ΔΗΜΑΡ και πριν από τις εκλογές είχε αναδείξει με το Σχέδιο Διακυβέρνησης της χώρας».

Προηγουμένως, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα, στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων, που να οδηγεί σε διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τις επτά θέσεις του για το σχέδιο διακυβέρνησης, που θα διασφαλίζουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την άμεση έναρξη της διαπραγμάτευσης για να αποδεσμευτεί από όρους του μνημονίου.

«Λευκή επιταγή δε δίνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φ. Κουβέλης και συμπλήρωσε: "Αν θα υπάρξει συνεργασία θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας" ενώ σημείωσε πως αναγκαία είναι και η συναίνεση στα πρόσωπα που θα συγκροτούν την κυβέρνηση.

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, τη συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη και είπε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο.

Ολόκληρη η δήλωση του Φώτη Κουφέλη

Συναντήθηκα με τον κ. Σαμαρά στο πλαίσιο της διαδικασίας της πρώτης διερευνητικής εντολής, η οποία βρίσκεται στα χέρια του.

Εκείνο το οποίο επανέλαβα είναι ότι η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση, να αποκτήσει κυβέρνηση και μάλιστα προοδευτικού χαρακτήρα, όχι γενικά και αόριστα, αλλά στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων προκειμένου να υπάρξει εκείνη η πολιτική η οποία είναι δυνατόν να οδηγεί σε διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Επανέφερα στην συζήτησή μας τις επτά θέσεις τις οποίες έχουμε γνωστοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες με το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας, θέσεις οι οποίες αναμφισβήτητα αφορούν στο να ασκηθεί μια πολιτική η οποία θα κρατά σταθερά την χώρα στην Ευρωζώνη, και βεβαίως θέση η οποία έχει σχέση με την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου η χώρα να αποδεσμευτεί από όρους και ρυθμίσεις του μνημονίου. Και μάλιστα με την αναγκαία εξειδίκευση η οποία αφορά στη διεκδίκηση για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, στην άρση της νομοθετικής πράξης με την οποία γκρεμίστηκαν οι κατώτατοι μισθοί προς τα κάτω και συμπαρέσυραν το σύνολο των αμοιβών, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων προκειμένου να επανέλθει η μετενέργεια .

Επαναλαμβάνω ότι, όπως είχα πει και πριν από τις εκλογές, λευκή εξουσιοδότηση και λευκή επιταγή, είναι προφανές ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν δίνει, δεν δίνω. Το εάν θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας θα εξαρτηθεί κυρίως από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας και η ΔΗΜΑΡ εγκαίρως και με σαφήνεια έχει καταθέσει την πρότασή της αυτή μπροστά στον ελληνικό λαό και την έχει απευθύνει στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Απομένει τις επόμενες ώρες να υπάρξει η συγκεκριμένη και σαφής τοποθέτηση των άλλων πολιτικών δυνάμεων αναφορικά με την προγραμματική πρόταση την οποία εμείς έχουμε καταθέσει. Επαναλαμβάνω και κάτι ακόμα, ότι στο βαθμό που μπορεί να προωθηθεί μία συγκρότηση προοδευτικού χαρακτήρα κυβέρνησης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η δυνατή σύμπτωση και συναίνεση σε ότι αφορά τα πρόσωπα τα οποία θα συγκροτούν αυτή την κυβέρνηση.

Εν αναμονή λοιπόν, εγώ κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις, επανέλαβα αυτά τα οποία η ΔΗΜΑΡ δημόσια έχει πει και για τα οποία έχουμε μιλήσει και αναμένουμε.

πηγη:http://www.metarithmisi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 09:51