Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 15:02

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ VETONEWS.GR ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΕΔΔΥ

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣΑναφορικά με το θέμα που ανέδειξε το vetonews.gr για τις τραγικές ελλείψεις στη γραφική ύλη του ΚΕΔΔΥ αλλά και την υποχρηματοδότηση των προνοιακών δομών της περιοχής λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση του αρμόδιου ατνινομάρχη Κοζάνης Ιωάννη Στεφανίδη:
«Καταρχήν χαίρομαι που αναδεικνύετε το ζήτημα της διαχρονικής έλλειψης χρηματοδότησης των προνοιακών δομών από την Ελληνική Πολιτεία καθώς και την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων δίχως τους αντίστοιχους πόρους από την Κεντρική Κυβέρνηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όσον αφορά δημοσίευμά σας το οποίο αναφέρει «όλες τις λειτουργικές ανάγκες του ΚΕΔΔΥ τις καλύπτει η Ν.Α Κοζάνης η οποία χρηματοδοτείται δήθεν σε συγκεκριμένο κωδικό από το Υπουργείο», είναι αναληθές διότι ούτε υφίσταται τέτοιος κωδικός, ούτε έχουν σταλεί χρήματα τα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια, από το Υπουργείο Παιδείας.

Συνεπώς, οι λειτουργικές δαπάνες του ΚΕΔΔΥ (ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, τέλη καθαριότητας, αναλώσιμα, εξοπλισμός Η/Υ – Εκτυπωτές) και όχι μόνο το χαρτί Α4, καλύπτονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, έχουν μειωθεί δραματικά, ιδίως τους τελευταίους μήνες λόγω των γνωστών δημοσιονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΝΑΕ τα οποία θέτω και στη διάθεσή σας  

Ø   Είμαστε στα μέσα της χρονιάς και δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του 2010 με αποτέλεσμα να μην μπορεί μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να κάνει προγραμματισμό.

Ø   Οι περικοπές στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους από τον Αύγουστο του 2009 ανέρχονται στο 40% για τις λειτουργικές δαπάνες και στο 47% για τις επενδυτικές.

Για όλα αυτά τα θέματα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι Υπουργοί με επιστολή και είναι γνωστό ότι προκαλούν ευρύτερες δυσλειτουργίες.

1.   Επισημαίνω ότι συνέπεια όλων αυτών είναι μερικές φορές το πάγωμα της εκτέλεσης των συμβάσεων που έχει συνάψει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης με προμηθευτές της, το οποίο προκαλείται από την μειωμένη, χωρίς προγραμματισμό και ελλειπή χρηματοδότηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

2.    Παράλληλα, το θέμα έχει αντιμετωπιστεί ήδη κατόπιν συνεννόησης με τον νέο μειοδότη προμηθευτή μας, ο οποίος παρά τις οφειλές, κατόπιν παρέμβασής μου, αντιμετώπισε το θέμα με ευαισθησία και θα αποσταλούν οι σχετικές ποσότητες.

3.   Επίσης, υπενθυμίζω, η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας μας κατάργησε τον εισπρακτικό χαρακτήρα των ανταποδοτικών τελών (περίπου 2.000.000€) ελαφρύνοντας την τσέπη του πολίτη.

 Η στήριξη των προνοιακών  δομών στο Νομό Κοζάνης οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στη χρηματοδότησή τους από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Η παντελής διαχρονική απουσία της Κεντρικής Κυβέρνησης για τα ζητήματα των προνοιακών δομών στο Νομό μας καλύπτεται από το σταθερό ενδιαφέρον και τη διαχρονική ευαισθησία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Ως προς τον πολυταλαιπωρημένο Τοπικό Πόρο, επισημαίνω τα εξής:

1.   Η θέση σας ότι πρόκειται για χρηματοδότηση εξοδολογίου Διαιτητών είναι λανθασμένη, διότι σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο που έχει κατατεθεί, το έργο αφορά την αποπεράτωση του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της ΖΕΠ.     Οι δράσεις του Τοπικού Πόρου προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση και καλούνται εκ των πραγμάτων δημοσίως να καλύψουν πολλά ελλείμματα χρηματοδότησης δημόσιων πολιτικών στο Νομό μας, τόσο στο επίπεδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όσο και των Δήμων και ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και εγκρίθηκε από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας

2.   Δεν είμαι παράγοντας του ποδοσφαίρου και δεν έχω ψηφίσει έξοδα διαιτησίας, έχω διατελέσει Διαιτητής και Πρόεδρος των Διαιτητών και γνωρίζω πολύ καλά τα πράγματα. Παράγοντες είναι οι εκπρόσωποι των Σωματείων και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, διότι οι Διαιτητές, τα ποσοστά τα οποία παίρνουν από τους αγώνες, είναι χρήματα των ομάδων τα οποία χορηγεί η ΕΠΟ.

3.   Παρακαλώ την ευαισθησία σας να την επιδείξετε αντίστοιχα και στο Υπουργείο Παιδείας για να χρηματοδοτήσει τις προνοιακές δομές που αφορούν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

4.   Εμείς δεν περιμέναμε «να φτιάξουμε» το βιογραφικό μας στη Ν.Α. Κοζάνης αλλά είμαστε άνθρωποι με διαδρομή και προσφορά στην κοινωνία.

5.   Σε εποχές οικονομικής κρίσης η απάντηση της κοινωνίας μας πρέπει να είναι αφενός η φυγή από το υπάρχον μοντέλο ανάπτυξης και αφετέρου η αναζήτηση και η υποστήριξη της οικονομικής εξωστρέφειας. Αυτό δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη επιβίωσης της οικονομίας.

 Προς απάντηση των αποριών σας, σας διαβιβάζω σχετική επιστολή της Εμπορικής μας Ακολούθου στο Μπακού και σας παραπέμπω και στον επιχειρησιακό κόσμο (πρόεδρο ΕΒΕ Χρήστο Σάββα και τον πρόεδρο του Διαβαλκανικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτη Αποστολίδη).   Ειδικότερα, το ΕΒΕ είναι ο  φορέας που χρηματοδοτούμε μέσω του Τοπικού Πόρου για δράσεις οικονομικής εξωστρέφειας και με το οποίο συνεργαζόμαστε στενά, όταν παίρνουμε σχετικές πρωτοβουλίες.

 Όσον αφορά ατυχείς χαρακτηρισμούς «περί προσωρινών ενοίκων» επισημαίνω ότι εμείς στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης δεν βρισκόμαστε για να κάνουμε πολιτική καριέρα, δεν είμαστε στην κοινωνία ανεπάγγελτοι, ούτε είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, εκτός αν εσείς είστε υπέρ των ανεπάγγελτων της πολιτικής.

 Τέλος, λυπούμαι βαθύτατα για τους βαρείς χαρακτηρισμούς περί δήθεν «αντιπολίτευσης προς το ΚΕΔΔΥ  με φθηνό τρόπο».

Εγώ προσωπικά, ως Αρμόδιος Αντινομάρχης, δεν αντιπολιτεύομαι με φθηνό τρόπο κανέναν και ουδέποτε υπήρξα «φθηνός» στην πορεία μου σαν υπάλληλος Εφορείας, του ΣΔΟΕ και τώρα ως Αυτοδιοικητικός, κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η κοινωνία της Κοζάνης, αν κάνατε τον κόπο να την ρωτήσετε, κρίνοντας αντικειμενικά δίχως να παρουσιάζετε τα γεγονότα μεροληπτικά και μονόπλευρα.

             Επειδή ειλικρινά λυπάμαι για τις ατυχείς εκφράσεις προς το πρόσωπό μου θα σας παρακαλέσω στο εξής, όταν πρόκειται να δημοσιεύσετε κάτι το οποίο αφόρα την Αντινομαρχία μου, να έρχεστε πρώτα σε επαφή μαζί μου για να σας δίνω τις σωστές διευκρινήσεις, καθώς ποτέ δεν έχω αρνηθεί τη συνεργασία μου με το δημοσιογραφικό κόσμο. Κι αν νομίζετε, ότι οι διευκρινήσεις που θα σας δώσω δεν σας ικανοποιούν, τότε να βγείτε και να με κατηγορήσετε.

    Επιπροσθέτως, σας επισυνάπτω Δελτίο Τύπου της ΕΝΑΕ και το ευχαριστήριο έγγραφο προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης της Πρεσβείας μας στο Μπακού από την επίσκεψη των Αζέρων Επιχειρηματιών στο Νομό μας".  

       
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010 15:23