Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 13:29

Τα ονόματα των νέων υπουργών

ypoyrgikoΟ σχηματισμός της κυβέρνησης ξεκίνησε με τα πρώτα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς. Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν τον καθηγητή Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ως υπουργό Παιδείας και τον πρύτανη του...

πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θοδωρή Παπαθεοδώρου ως υφυπουργό Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας ενοποιείται με το Πολιτισμού, τις αρμοδιότητες του οποίου φαίνεται ότι αναλαμβάνει η Λίνα Μενδώνη (επί σειρά ετών γενική γραμματέας στο ίδιο υπουργείο), ενώ για το υφυπουργείο Αθλητισμού οι πληροφορίες μιλούν για τον Στέλιο Αγγελούδη, στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πάει, τελικά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος καταρχήν όδευε προς την προεδρία της Βουλής ή το υπουργείο Άμυνας, επικεφαλής του οποίου ορίζεται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στο υπουργείο Εσωτερικών τοποθετείται ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος όλα δείχνουν ότι πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ακούγεται έντονα το όνομα του Νίκου Δένδια και για το Τουρισμού -που γίνεται πάλι ανεξάρτητο- της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να τοποθετήσει τον Χαράλαμπο Αθανασίου, πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις ο Φώτης Κουβέλης και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ως πιθανή επιλογή προβάλλει ο καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης -αν οι καραμπόλες δεν τον φέρουν στο υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Δεύτερο σημείο τριβής αποτελεί το υπουργείο Υγείας. Η πρόταση Σαμαρά για τον καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη προσκρούει στις σοβαρές επιφυλάξεις των άλλων δυο αρχηγών, ενώ και η βολιδοσκόπηση προς τον υπηρεσιακό υπουργό Χρήστο Κίττα να παραμείνει στη θέση του, δεν απέδωσε.

Ερώτημα υπάρχει και για το υπουργείο Εργασίας, καθώς Σαμαράς και Βενιζέλος εκφράζουν ενστάσεις για τον Αντώνη Ρουπακιώτη, που είχε αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός με πρόταση Κουβέλη.

Το πιο κρίσιμο όλων είναι, βέβαια, το υπουργείο Οικονομικών. Ο Βασίλης Ράπανος θα είναι ο υπουργός και φαίνεται ότι θα τον πλαισιώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Για την προεδρία της Βουλής, προκρίνει την περίπτωση Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως περισσότερου «ικανού» να αντιμετωπίσει πιθανές ακρότητες της Χρυσής Αυγής. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε άποψη και σκέφτεται σοβαρά τον Μεϊμαράκη για τη θέση αυτή, μετά από επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του έθεσε το θέμα της Χρυσής Αυγής.

πηγή-aixmi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 13:31