Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 15:44

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Εορδαίας: Οχι στο κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαϊδας

syrizaneoΗ διαφαινόμενη απόφαση για οριστικό κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολ/δας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών αποψίλωσης των δημόσιων υπηρεσιών της Εορδαίας.
Καθότι προηγήθηκε το κλείσιμο του γραφείου της Α' Βάθμιας εκπαίδευσης,

το εργαστήριο των ΑμεΑ, η διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, έπεται το κλείσιμο του Ο.Α.Ε.Ε. και πολύ φοβούμαστε πως τα χειρότερα έρχονται. Όπως κλείσιμο σχολικών μονάδων, Ειρηνοδικείου, κ.α.

Και όπως όλες, έτσι και αυτή είναι μια εξόφθαλμη παρέμβαση που δεν υπακούει σε κανένα κανόνα οικονομίας κλίμακας, εξοικονόμησης πόρων, βελτίωσης της παραγωγικότητας ή εξυπηρέτησης του πολίτη και της τοπικής οικονομίας.

Είναι μια παρέμβαση που με πρόσχημα τις ληστρικές για το δημόσιο μνημονιακές απαιτήσεις – εκποιήσεις, οι τοπικές πολιτικές ελίτ καταστρατηγούν δικαιώματα μιας ολόκληρης περιοχής, προς εμπλουτισμό άλλων και διάσωση των πελατειακών τους δεσμεύσεων. Με άμεσους πολιτικούς υπευθύνους τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές (Κουκουλόπουλο, Παπαδόπουλο, Κασαπίδη) και τα κρατικοσυνδικαλιστικά τσιράκια τους, συνεπικουρούμενους από τον πλήρη εταιροκαθορισμό της δημοτικής μας αρχής και την αδύναμη πολιτική εκπροσώπηση της περιοχής.

Διότι η ΔΟΥ Πτολ/δας είναι σε όγκο συναλλαγών και αριθμό φορολογουμένων και επιχειρήσεων (45.000), δεύτερη σε όλη την περιφέρεια, με τεράστια διαφορά από την τρίτη και τέταρτη μαζί.

Μόνο εάν επιλεγόταν να υπάρχει μια ΔΟΥ σε όλη την Περιφέρεια θα είχε νόημα τούτο κι όχι να επιλέγεται καταχρηστικά από τις πρώτες.

Επίσης ο λόγος προσωπικού –όγκου συναλλασσόμενων είναι με διαφορά ο καλύτερος από όλες τις ΔΟΥ της Περιφέρειας.

Το κυριότερο όμως είναι πως ενώ έχουμε ένα πλήρες τοπικό οικονομικό σύστημα με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, αυτό βάλλεται στην καρδιά του με στόχο την κατάρρευση του.

Δεν πάει άλλο. Σαν τοπική κοινωνία θα αγωνιστούμε.

Έχουμε πολλά βέλη στην φαρέτρα μας και θα τα αξιοποιήσουμε όλα .

Και ας είναι η δημοτική αρχή μόνο για δημόσιες σχέσεις.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσει η περιοχή μας αυτό που της λείπει.

Ένα συνεκτικό πολιτικό σχέδιο, με επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες τον ανθρώπων, την ανάκτηση του δημόσιου χώρου και πλούτου, της Δημόσιας Υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος, για την κοινωνική μας χειραφέτηση σε μια νέα τοπικότητα μιας λαμπερής γης.

Πτολεμαίδα 10-08-2012

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 15:47