Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 22:13

Εβαλε πλώρη για πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

papandreou1_1Χωρίς αντίπαλο, όπως όλα δείχνουν, επαναδιεκδικεί την 1η Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου την επανεκλογή στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αφού η Σεγκολέν Ρουαγιάλ αποφάσισε να μην είναι τελικά υποψήφια.
Ο  πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται ..

από σήμερα στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, όπου θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για επαφές και ζυμώσεις, αφού μέχρι τις τελευταίες ώρες δεν αποκλείεται να κατατεθεί και άλλη υποψηφιότητα.

Ο Γ. Παπανδρέου με την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επιδιώκει να διατηρήσει ένα φόρουμ που θα το χρησιμοποιήσει στο σχεδιασμό του για επάνοδο - μεσοπρόθεσμα - στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής, ωστόσο, δεν διαθέτει έρεισμα στον προηγμένο δυτικό κόσμο - εξ ου και ο Μπιλ Κλίντον επιχείρησε στα τέλη της δεκαετίας του '90 να συγκροτήσει την «Προοδευτική Διακυβέρνηση», προκειμένου να συμμετάσχουν ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες χώρες που ή δεν συμμετέχουν ή συμμετέχουν τυπικά στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Επιπλέον, η συμμετοχή στη Διεθνή ηγετών καθεστώτων από Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική, θέτει θέμα αδυναμίας εκδημοκρατισμού της, γεγονός που αποτελεί μείον για τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό.

Μανιάτης και Μπεγλίτης

Το μεσημέρι σήμερα, πάντως, αναχωρεί με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, για το Κέιπ Τάουν, προκειμένου να στηρίξει την επανεκλογή Γ. Παπανδρέου. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης και ο Πάνος Μπεγλίτης.
real.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 22:17