Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 13:04

Νέα διάσταση στο θέμα της λίστας του ΣΔΟΕ, με τα 32 ονόματα

sdoe_boylhΝέα διάσταση στο θέμα της λίστας του ΣΔΟΕ, με τα 32 ονόματα των νυν και τέως βουλευτών, των νυν και τέως υπουργών, κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν πλουτίσει με ύποπτο τρόπο, δινουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης προσδίδοντας μια άλλη, όχι αυτή του καινούριου.

Κατ΄ αρχάς, σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιέχει 32 ονόματα εν ενεργεία και τέως υπουργών, νυν και τέως βουλευτών και γενικών γραμματέων. Τα 32 αυτά ονόματα είναι από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ δεν περιλαμβάνονται πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όμως όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι καινούρια στους οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς πρόκειται για «ανοικτές» υποθέσεις που βρίσκονται ήδη σε δικαστική εξέλιξη. Κάθε μία από τις υποθέσεις αυτές που θα ολοκληρώνεται θα διαβιβάζεται στους Πεπόνη και Μουζακίτη, προκειμένου να αποφασίζουν την «τύχη τους».

Κατά τη σύσκεψη, τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα η ποινική εκκαθάριση των υποθέσεων που φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα αλλά και γενικότερα πρόσωπα που άσκησαν πολιτική εξουσία, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές την επίμαχης υπόθεσης και να μην υπάρχουν «σκιές» στον πολιτικό κόσμο.

Σε δήλωσή τους, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι η λίστα αφορά εν δυνάμει ήδη εισαγγελικές παραγγελίες διαφόρων εισαγγελιών της χώρας, ορισμένες μάλιστα δόθηκαν «προ ικανού χρονικού διαστήματος», καθώς και παραγγελίες των ίδιων των δύο οικονομικών εισαγγελέων που δόθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια (2011-2012). Επίσης, αφορούν αυτεπάγγελτες ενέργειες ανακριτικών υπαλλήλων, διαφόρων περιφερειών του ΣΔΟΕ.

Για τα επίμαχα ονόματα διενεργούνται προανακριτικές έρευνες ή αυτεπάγγελτες ανακρίσεις, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα του περιεχομένου των μηνυτριών αναφορών και καταγγελιών σε βάρος των 32 αυτών προσώπων, σημειώνουν στη δήλωσή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

πηγή-madata.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 22:13