Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 13:06

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Δικαιοσύνη και όχι η Βουλή θα ξεχωρίσει τους τίμιους από τους κλέφτες»

mitsotakisΤην ανάγκη ο έλεγχος των πολιτικών να γίνεται από τη Δικαιοσύνη και όχι από τους βουλευτές, έτσι ώστε να ξεχωρίσουν οι τίμιοι από τους κλέφτες, τόνισε ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στο δημοσιογράφο κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου.

«Ο αυστηρός και γρήγορος έλεγχος, όχι από τους ίδιους βουλευτές όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, καθώς η Βουλή δεν μπορεί να ελέγχει τον εαυτό της, αλλά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεχωρίσουν οι τίμιοι από τους κλέφτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα πολύ γρήγορα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «το πολιτικό σύστημα θα βουλιάξει σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση». Πρόσθεσε, όμως, ότι «και η ίδια η Βουλή πρέπει να δείξει ότι επιθυμεί τη διαφάνεια και δεν κρύβεται πίσω από τυπικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, οι οποίες είναι απλά φτηνές δικαιολογίες».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι «ακόμη και σήμερα αν ένας πολίτης ή ένας δημοσιογράφος ζητήσει το πόθεν έσχες μου από τη Βουλή, αυτό δεν θα του δοθεί», κάτι που «κάνει καχύποπτους τους πολίτες απέναντι στους πολιτικούς και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα». Υπενθύμισε, τέλος, ότι τη διαχρονική δημοσίευση των πόθεν έσχες στο διαδίκτυο την έχει βάλει ο ίδιος στην πολιτική ατζέντα εδώ και τέσσερα χρόνια, ωστόσο ανέφερε ότι «συνεχίζω και βρίσκω κλειστές πόρτες».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 13:08