Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 13:41

Απορρίπτει την εφεδρεία, ζητά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ο Τόμσεν

tomsen_dntΣχεδόν όλα τα μέτρα που δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην Τρόικα, φαίνεται ότι επιστρέφονται πίσω ως μη αποδεκτά, μετατρέποντας σε θρίλερ την κρίσιμη συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με την Ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «σκληρός » του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν φέρεται να ξεκόβει κάθε κουβέντα περί εφεδρείας και να απαιτεί απολύσεις τουλάχιστον 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και άμεσο λουκέτο σε ΑΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που παρουσίασε το σχέδιο, το οποίο πήρε την κατ' αρχήν έγκριση των κυβερνητικών εταίρων μόλις τη Πέμπτη, αντιμετώπισε μια μάλλον χλιαρή αντίδραση, καθώς ειδικά όσον αφορά στα διαρθρωτικά μέτρα που συμπλήρωσαν το σχέδιο περικοπών, φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες αν όχι ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα τους.

Εκτός από αυτό- που μάλλον θα καλυφθεί από τη πολυσυζητημένη Ρήτρα Απόκλισης- έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων π.χ. κλειστά επαγγέλματα, κάτι που σημαίνει ότι και αυτά είναι πολύ πιθανόν να τεθούν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, με τα φώτα να στρέφονται μοιραία στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται για τις ανατροπές που απαιτεί η Τρόικα στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.

Καλά πληροφορημένες πηγές η τρόικα απορρίπτει σχεδόν όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε Υγεία και Διοικητική Μεταρρύθμιση, και ζητά να αντικατασταθούν με νέες περικοπές που θα έχουν άμεση και σίγουρη εισπρακτική απόδοση.

Πηγή:iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 21:03