Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 08:49

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ:''Οι δήμοι κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν''

makriraxilΤις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ Α και Β βαθμού έθεσε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης με αντικείμενο τα οικονομικά των Δήμων στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Η κ. Μακρή τόνισε χαρακτηριστικά την οικονομική δυσφορία που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι ήδη μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, την αναδιοργάνωση που επήλθε στην συγκρότηση των υπηρεσιών, τις αδυναμίες να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και το μαρασμό που θα επέλθει στην κοινωνική πρόνοια των Δήμων. Επίσης, παρέδωσε στον Υπουργό επιστολή της Δημάρχου Βοίου σχετικά με τα προβλήματα στην θέρμανση των σχολείων αλλά και στις στέγες τους λόγω έλλειψης πόρων και διαθεσίμων.
Κατά τη δευτερολογία της η κ. Μακρή καυτηρίασε το γεγονός της επέλασης Γερμανών αξιωματούχων σε δημόσιες υπηρεσίες της χώρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις επισκέψεις του Υφυπουργού της Γερμανίας κ. Φούχτελ, ενώ ρώτησε με ποιες διακρατικές συμφωνίες και έγγραφα πραγματοποιούνται οι παραπάνω επισκέψεις στη χώρα μας.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι: «Υπάρχει μια συμφωνία η οποία είχε υπογραφεί πριν τις εκλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση, προϊόν της οποίας ήταν ο οδικός χάρτης της Task Force που ορίζει πώς η Ευρώπη θα παράξει τεχνογνωσία στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Έχει υπογραφεί από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας, από την τότε ελληνική Κυβέρνηση, από την ΚΕΔΕ, από την ΕΝΠΕ και από την ίδια Task Force του κυρίου Ράιχενμπαχ, ο οποίος ορίστηκε ως επικεφαλής, με απόφαση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άρα, οι δήμοι είναι συμμέτοχοι, συνενεργοί και συνδιαμορφωτές αυτής της συμφωνίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας» κατέληξε στην απάντηση του ο Υπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 09:06