Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 16:21

Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ

kasapidisΤην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί επαγγελματικά δικαιώματα, των νέων ειδικοτήτων και των ειδικοτήτων στις οποίες δεν έχουν δοθεί αντιστοιχίες, όλων των τύπων σχολείων της...

Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Δ.Ε.Ε.), ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Τόσο η καθυστέρηση έκδοσης νέων Προεδρικών Διαταγμάτων, όσο και η μη κατοχύρωση με τις υπάρχουσες διατάξεις των επαγγελματικών δικαιωμάτων των παλαιών ειδικοτήτων, καθιστούν όμηρους, επί μακρό, χιλιάδες αποφοίτους των σχολών Δ.Ε.Ε. και τους αποκλείουν από την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, δε, για τη Δυτική Μακεδονία, στερούν στους αποφοίτους τη δυνατότητα απορρόφησης από τη Δ.Ε.Η. στις αντίστοιχες θέσεις που πρόσφατα προκήρυξε, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο και σε μια περιοχή που καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Ο κ. Κασαπίδης προτείνει, μάλιστα, την άμεση κατοχύρωση με τις υπάρχουσες διατάξεις τουλάχιστον των παλαιών ειδικοτήτων, έως ότου εκδοθούν τα νέα Προεδρικά Διατάγματα που θα δώσουν οριστική λύση για το σύνολο των ειδικοτήτων.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 16:24