Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 12:06

Κουκουλόπουλος: «Όλες οι αποκρατικοποιήσεις να περάσουν απ΄ τη Βουλή».

koukoulopoylo1Όλες οι αποκρατικοποιήσεις που πρόκειται να προωθήσει η Κυβέρνηση να περάσουν οπωσδήποτε από τη Βουλή προς έγκριση αλλά και για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Αυτό πρότεινε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος,

μιλώντας χθες απ΄ το βήμα της Βουλής.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουκουλόπουλος ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ τόνισε για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων: «οι αποκρατικοποιήσεις των φορέων να έρχονται μία-μία για σύμφωνη γνώμη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής -και αν η Επιτροπή κρίνει και αλλού- διότι αυτό δεν υπηρετεί μόνο τις αρχές της δημοσιότητας και της διαφάνειας, αλλά μας θέτει και όλους προ των ευθυνών μας.
H συζήτηση για οποιαδήποτε αποκρατικοποίηση, της ΔΕΗ για παράδειγμα, επιβάλλει στον καθένα να πει πώς βλέπει την ενέργεια στη χώρα, τι πιστεύει για τη μικρή ή τη μεγάλη ΔΕΗ, ποιες είναι οι συνέπειες στην τιμή της κιλοβατώρας, στην ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και πάει λέγοντας. Πρέπει να τοποθετηθούν όλοι γιατί όλοι έχουν ευθύνη.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου όλες οι πολιτικές δυνάμεις πέρασαν καλά γιατί 17 κόμματα έδειχναν «με το δάχτυλο» το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ένα μείζον παράδειγμα που σ' όλη τη διάρκεια αυτής της Βουλής εγώ θα το λέω και στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια: Το 2001 ήλθε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ποιος στην Αίθουσα, πλην από κάποιους εξ ημών του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να σηκώσει το χέρι και να πει ότι είπε «ναι» σ' εκείνο το ασφαλιστικό; Μία ολόκληρη κοινωνία και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν άλλους «με το δάχτυλο» είπαν ένα μεγάλο «όχι».
Το ασφαλιστικό μέχρι το 2014 έχει έλλειμμα 195 δις ευρώ, το μισό χρέος πριν το «κούρεμα». Είστε άμοιροι ευθυνών, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για το πρόβλημα της χώρας για να υιοθετείτε τη λογική «έτσι που τα κάνατε, λύστε τα μέχρι να έλθουμε εμείς»;
Μην υιοθετείτε τις πιο κακές πλευρές της Ελλάδας της μεταπολίτευσης, κύριοι συνάδελφοι, αυτές τις πλευρές που οδήγησαν το πολιτικό σύστημα στην αναξιοπιστία. Η ανάκαμψη και η ανάταση της χώρας και του πολιτικού συστήματος περνάνε μόνο μέσα από την καθαρή αλήθεια και τις καθαρές θέσεις».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 12:10