Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 18:33

Βρήκαμε τον αγγελιαφόρο, Αναζητούμε τη ...φοροδιαφυγή

oikologoipraslogoΗ σύλληψη δημοσιογράφου για τη χθεσινή δημοσιοποίηση των ονομάτων της "λίστας Λαγκάρντ" είναι αποτέλεσμα της παρωδίας που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες, με πρωταγωνιστές πρώην υπουργούς Οικονομικών και ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες. Όταν όλοι αυτοί δηλώνουν σε αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα ...

ότι δεν θυμούνται που βρίσκεται το CD, το οποίο είχαν παραλάβει από το αντίστοιχο Γαλλικό υπουργείο αλλά "αμέλησαν" να πρωτοκολλήσουν, με ξεχωριστή ευκολία το παίρνουν σπίτι τους λες και ήταν προσωπικό τους αντικείμενο ή κρύβονται πίσω από επιχειρήματα ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν προϊόντα υποκλοπής, επόμενο ήταν να φθάσει στη δημοσιότητα η ίδια η λίστα, όπως τόσες και τόσες, αληθινές ή ψεύτικες έχουν δημοσιευθεί.

Η εισαγγελική παραγγελία για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με την αυτόφωρη διαδικασία είναι σαφώς επιλεκτική και δείχνει αδικαιολόγητη σπουδή. Σε καμιά περίπτωση δεν στοιχειοθετείται αυτόφωρη διαδικασία για πράξη, που είχε ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση στοιχείων, στα οποία πλέον μέσω αυτής μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι.

Ανάλογη ευαισθησία φυσικά δεν δείχτηκε για τους πραγματικούς εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή, που με πρακτικές και παραλείψεις τους αφήνουν ουσιαστικά ατιμώρητη φοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα και γκρίζες περιουσίες. Σε κάθε περίπτωση, η τακτική να καταδικάζεται ο αγγελιαφόρος ενός κοινού μυστικού αντί των δραστών είναι περίεργη, παραπλανητική και αναντίστοιχη με την ουσία της όλης υπόθεσης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναφέρουν πάλι την πρόταση να δοθεί μια δίμηνη διορία στο ΣΔΟΕ, χρόνος ικανός για την πλήρη διασταύρωση όλων των στοιχείων που υπάρχουν στη λίστα και στη συνέχεια να γίνει η δημοσίευση των ονομάτων με αιτιολογημένη γνωμάτευση για όσους έχουν παραβιάσει τη φορολογική νομοθεσία. Είναι ο μόνος πλέον τρόπος μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για να αποκατασταθούν όσοι ήταν καθ' όλα νόμιμοι. Στόχος μας, παράλληλα με τη σωστή θεσμική λειτουργία, είναι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και όχι της δημόσιας περιέργειας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 18:35