Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 13:16

ΚΚΕ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

altΤους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες στη δυτική Μακεδονία παρουσίασε το ΚΚΕ στην πόλη της Κοζάνης. Το μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δ. Μακεδονίας του κόμματος Κώστας Σταμπουλίδης αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό και στο ειδικό βάρος που δίνει το ΚΚΕ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τσάκωνας παρουσίασε τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών.

Πρόκειται λοιπόν για τους...

Βασίλη Καραμήτρο: Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

Γεννήθηκε το 1967, δημοτικός υπάλληλος, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ για τρεις φορές, νομαρχιακός σύμβουλος Γρεβενών, επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Γρεβενών. Μέλος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Γρεβενών. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Γιώργο Τίγκα: Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Είναι 28 ετών, δάσκαλος, απόφοιτος του παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου πανεπιστήμιου Θράκης, γραμματέας της ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Νώντα Στολτίδη: Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης  

Κατάγεται από το Μαυροδένδρι Κοζάνης, γεννήθηκε το 1975 και είναι οικονομολόγος, υποψήφιος διδάκτορας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ωρομίσθιος καθηγητής ΤΕΙ.

Είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκτάκτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μανώλη Βογιατζή: Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας 

Γεννήθηκε το 1960, κατάγεται από τον Φιλώτα Φλώρινας και είναι εργατοτεχνίτης στην ΔΕΗ.

Είναι μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας και μέλος της διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων και εργατοτεχνιτών στην ενέργεια. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο κ. Σταμπουλίδης επισήμανε πως οι τοπικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε μια περίοδο που τα προβλήματα του λαού θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο και πως στις συγκεκριμένες εκλογές θα είναι μια μάχη εφ’όλης της ύλης.

Για τους υποψήφιους επισήμανε πως «στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, συναντιούνται άνθρωποι που δεν είναι άγνωστοι στο λαό της περιοχής. Έχουμε βρεθεί στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, μπροστάρηδες σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους αγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους που έχουν αγανακτήσει με αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που είναι κατά του «Καλλικράτη» και τους καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας, να δώσουν τη μάχη με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη».

Αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ανέφερε πως «οι εργαζόμενοι θα φτάσουν στο σημείο που δε θα είναι σε θέση να πληρώσουν λογαριασμούς, θα περιορίσουν ακόμη και τα πιο αναγκαία είδη διατροφής .

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει με τα προβλήματα της παιδείας, υγείας, πρόνοιας, το πρόβλημα των ναρκωτικών, του περιβάλλοντος. Για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού ούτε λόγος για διακοπές, όταν η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία ξεπερνά με βάση τα επίσημα στοιχεία το 16%, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται με τη νεολαία και τις γυναίκες. Όταν η φτώχεια και η εξαθλίωση αγγίζει πλατιά τμήματα του λαού. Όλα αυτά γιατί τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΕΕ-ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που είναι ταγμένα με την ελεύθερη αγορά, με τις αποφάσεις και τις επιλογές τους, υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαιοκρατών επιχειρηματιών, τη δίψα για απρόσκοπτη και συνεχώς ανοδική κερδοφορία.  Οι εκλογές για τον πιο αντιδραστικό θεσμό που καθιερώθηκε στη χώρα, τη νέα διοικητική δομή, δηλαδή τον «Καλλικράτη», σημαίνει την εμπορευματοποίηση και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη σχέση του με το πνεύμα και το γράμμα του μνημονίου και όλων των αντιλαϊκών συμβάσεων και νόμων που ψηφίστηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Σημαίνει θωράκιση του πολιτικού συστήματος, σημαίνει ευνοϊκούς όρους για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Σημαίνει κατακερματισμό και εμπορευματοποίηση τομέων όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια, άρα είναι δεδομένο ότι δε θα παρέχεται μόρφωση του ίδιου επιπέδου σε όλα τα ελληνόπουλα, το ίδιο θα συμβεί και με την υγεία του λαού κτλ. Σημαίνει περίπου 35000 απολύσεις εργαζομένων στην τοπική διοίκηση και πλήρη εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας.

Το γεγονός ότι το περιεχόμενο του Καλλικράτη είναι αλληλένδετο, με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, με το αντιδραστικό μνημόνιο, καθορίζει για το ΚΚΕ και το πλαίσιο της εκλογικής μάχης. Θα είναι μια μάχη εφ’όλης της ύλης.

Θα αναδείξουμε τις αιτίες των προβλημάτων, ότι δηλαδή η δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη, δεν αφήνει περιθώρια για βελτίωση των όρων ζωής των εργαζομένων, τις ευθύνες των κομμάτων που στηρίζουν και προωθούν τις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, δηλαδή το δρόμο της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Όπως είπε: «Θα κάνουμε σαφές στους εργαζόμενους, στη νεολαία, ότι οι εκλογές είναι καθαρά πολιτικές και ότι οι υποψήφιοι θα εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές. Παρά τα όσα άρχισαν από τώρα να λένε ακόμα και στελέχη κομμάτων, δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι, πολύ περισσότερο σήμερα που τα όργανα της τοπικής διοίκησης είναι απόλυτα ενταγμένα στην κρατική και κυβερνητική πολιτική, ακόμα και αυτοί που δήθεν δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα. (ας μην κοροϊδευόμαστε, είμαστε όλοι κάπου ενταγμένοι, κάπου ψηφίζουμε). Την κρατική πολιτική την προώθησαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ, ακόμα και συνδυασμοί που εκφράστηκαν ως αντάρτες και ανεξάρτητοι, άφησαν τη σημαία της ανεξαρτησίας από την άλλη μέρα που πήραν στα χέρια τους το τιμόνι της διοίκησης».

Το βιογραφικό του υποψήφιου περιφερειάρχη:
 
Αντώνης Τσάκωνας: Υποψήφιος Περιφερειάρχης

Γεννήθηκε το 1956, κάτοικος Πτολεμαΐδας. Οικονομολόγος, πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής σχολής Θεσσαλονίκης, σήμερα πανεπιστήμιο Μακεδονίας του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση μονάδων υγείας.

Υπάλληλος του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, επί σειρά ετών διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου. Διοκητής στο νοσοκομείο Φλώρινας από το 2002 ως το 2004. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 14:08