Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013 11:46

Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ

d494e3318e85ed22d4146d959d54a7c1_XLΕπίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μία από τις βολίδες έσπασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του γραφείου του πρωθυπουργού.


Άντρες της εγκληματολογικής υπηρεσίας συλλέγουν κάλυκες και άλλα ευρήματα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Πηγή ΑΜΠΕ) Άντρες της εγκληματολογικής υπηρεσίας συλλέγουν κάλυκες και άλλα ευρήματα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Πηγή ΑΜΠΕ) 11.42 Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μετέβη στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

11:39 Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

«Τα γεγονότα αυτά συνιστούν σοβαρό ζήτημα για τη δημοκρατία μας και στρέφονται εναντίον της κοινωνίας. Αυτή την ώρα χρειάζεται η ομόθυμη καταδίκη των φαινομένων βίας από όλο τον πολιτικό κόσμο. Επιβάλλεται να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δημοκρατικό πολιτικό μέτωπο, που θα απομονώσει εκείνους που τρομοκρατούν. Η βία είναι φασισμός».

11:30 Μιλώντας στη Βουλή νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος αν υπάρχει κάποιος που ωφελείται από αυτά τα γεγονότα. «Η αριστερά πάντως όχι», είπε χαρακτηριστικά ενώ απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία απηύθυνε το ερώτημα αν η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν αποτέλεσμα παρακρατικής δράσης. Ζήτησε επιτακτικά μάλιστα να γίνουν οι σχετικές έρευνες.

11:23 Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, για την υπόθεση επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας είπε ότι δεν είναι έτοιμος να ενοχοποιήσει κανέναν «ούτε καν σε επίπεδο υπόνοιας» διότι το μήνυμα που θα στελνόταν στην κοινωνία δεν θα ήταν σωστό. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Δένδιας είπε, μεταξύ άλλων: «Θα ήταν καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει μια σιγή διότι δεν βοηθάει την έρευνα των διωκτικών αρχών, εκτός βέβαια αν έχει συγκεκριμένη πληροφόρηση».

11:15 Ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μάρκ Λόουεν τουίταρε πριν από λίγο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του δήλωσε πως υπάρχουν αποδείξεις για "ακροαριστερούς αναρχικούς" δράστες της επίθεσης.

10:47 Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε πριν από λίγο και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποδοκίμασε την επίθεση και εξέφρασε την ανησυχία του «γι' αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση της τρομοκρατικής βίας». Παράλληλα, ζήτησε να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και προς όλες τις κατευθύνσεις.

10:40 «Επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας» χαρακτηρίζει την σημερινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής. Δυστυχώς, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

10:36 Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. (Πηγή: ΑΜΠΕ) Επίκειται συνάντηση των δυο ανδρών σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας.

10:17 Για κύκλους που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του. «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών. Η καταδίκη της βίας και η αντίδραση στα φαινόμενα αυτά πρέπει γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία».

10:04 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες μετά τους πυροβολισμούς κατά των γραφείων της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα ακόλουθα:

- μια βολίδα η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά

- μια βολίδα που βρέθηκα στην ταράτσα του κτιρίου

- 9 κάλυκες Καλάσνικοφ σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348

Στο site της Αστυνομίας ολόκληρη η ανακοίνωση.

9:48 «Δε νομίζω ότι είναι έκφραση κάποιας δυσαρέσκειας», δήλωσε σχετικά με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ (στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA) η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία ωστόσο αναγνώρισε ότι λόγω του στόχου της επίθεσης υπάρχει πολιτική διάσταση στην ενέργεια. «Υπηρετούν κάποιους σκοπούς αλλά δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι», είπε η Α. Παπαρήγα.

9:30 «Δεν είναι απλά αυτονόητα καταδικαστέα αυτή η ενέργεια, είναι εχθρική για την Ελλάδα», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Πρέπει να συλληφθούν είτε πρόκειται για κουφιοκεφαλάκηδες δήθεν τρομοκράτες είτε για βαλτούς παρακρατικούς», συμπλήρωσε.

8:55 Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα». «Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται.

 

 

Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο» προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

8:35 Σύμφωνα με το τελευταίο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΝΔ ενημέρωσε πως στο γραφείο πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία έσπασε το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα. Το βλήμα περισυνελέγη μαζί με τους κάλυκες από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις.

Με την επίθεση συσχετίζεται κι ένα ΙΧ αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Με την υπόθεση ασχολείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, που προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες και μαρτυρίες για τους δράστες της επίθεσης ενώ συνεχίζεται η έρευνα στο κτίριο για να εντοπιστούν τυχόν σφαίρες και σε άλλα σημεία, εκτός από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Για την επιθέση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μπούρας.

8.22 Για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «σπέρνουν το φόβο και συμβάλλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας».

Επιτέθηκε, ωστόσο, κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει τα περιστατικά αυτά, στο πλαίσιο «ενός σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα:

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή διενεργώντας έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ.

Οπως δήλωσε γύρω στις 7.30 στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, "βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού, μετά την επίθεση των αγνώστων". Ανέφερε πως στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και απηύθυνε έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 22:51