Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 16:35

Ερώτηση του Π. Κουκουλόπουλου για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Δεσκάτη Γρεβενών

koukoulopoulos_vouliΕρώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και Κώστας Τριαντάφυλλος για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής παράνομων μεταναστών στη Δεσκάτη,

στην οποία αναφέρουν τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών Δήμου Δεσκάτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης Γρεβενών σε έκτακτη συνεδρίαση στις 2-4-2012 τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας Κέντρου Κράτησης μεταναστών στην περιοχή. Από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης στην περιοχή.

Με αυτό ως δεδομένο τεχνικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ επισκέφτηκαν την περιοχή και ζητήθηκε από τον Δήμο να υποδείξει τους χώρους προς παραχώρηση για τη δημιουργία του Κέντρου. Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή Μαυροδενδρίου στο Νομό Κοζάνης έχει προκληθεί αναστάτωση και αντιδράσεις των κατοίκων για την πιθανή εγκατάσταση κέντρου κράτησης στην περιοχή τους.

Εφόσον στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει η διαπιστωμένη αποδοχή της ανάγκης δημιουργίας κέντρου κράτησης στην Δεσκάτη και αφού ο Δήμος, οι φορείς και οι πολίτες εμπράκτως και αποδεδειγμένα ζητούν την εγκατάσταση του κέντρου στην περιοχή, προκαλούνται ερωτηματικά για την κωλυσιεργία και τις φήμες για αλλαγή της απόφασης αρχικής χωροθέτησης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στη Δεσκάτη;

2. Ποιό είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης στη Δεσκάτη;

16 Ιανουαρίου 2013
Ο ερωτώντες βουλευτές

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος
Πάρις κουκουλόπουλος

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 16:40