Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 14:17

ΝΙΚΟΣ Κ. ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ: 20 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

altΟ Δήμος Κοζάνης χρειάζεται νέα νοοτροπία. Οι λέξεις που πρέπει να συνθέτουν την πορεία του είναι ανάπτυξη, ανθρωπισμός, δημιουργία, αρμονία. Μία πόλη που να συνθέτει τα θετικά των άλλων και να απομονώνει τα αρνητικά της. Μία κοινωνία πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πόλη που να προσφέρει στους ανθρώπους της αυτό που τους αξίζει… Αξίζει να ζούμε στην Κοζάνη!

Επίλυση κυκλοφοριακού προβλήματος και ανάπτυξη των υποδομών του Δήμου με πέντε κινήσεις

·Άμεση απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών από τη Νότια πλευρά της πόλης και δημιουργία οδικού άξονα που να συνδέει τον κόμβο της Αιανής, της Καρδίτσας στον Άγιο Αθανάσιο, την οδό Αριστοτέλους και την οδό Ιωνίας προς τον Κρόκο, με την περιοχή «Γέφυρα» και τον Κασλά. Ο οδικός άξονας θα ανακουφίσει τη Νότια πλευρά της πόλης και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις. Τα οικόπεδα του ΟΣΕ που θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο, θα αποδοθούν σε περιοχή που θα χτιστεί μελλοντικά νέος σταθμός, όπως π.χ. στα Κοίλα. Παράλληλα, μπορεί να πραγματοποιηθεί η οδική σύνδεση κόμβου Αιανής – Αργίλου με την νέα οδό προς το Ρύμνιο.

·Βελτίωση και μορφοποίηση των δρόμων που μπορούν να διευκολύνουν την πρόσβαση στις περιοχές περιφερειακά του κέντρου, όπως κατασκευή της «Αη’ λιό- στρατας» ώστε να συνδέεται το Βόρειο τμήμα της πόλης με τη Σκ’ ρκα. Βελτίωση του δρόμου για το «Ξενία». Κατασκευή οδικού δικτύου στα Κρεββατάκια και τα Μελίσσια .

·Αποσυμφόρηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης με μεταφορά των Υπηρεσιών είτε στο σημερινό κτίριο της Νομαρχίας, είτε σε κτίρια περιφερειακά της πόλης. Το ιστορικό Δημαρχείο θα ανακαινιστεί και θα μετατραπεί σε Μουσείο της σύγχρονης Κοζάνης και κέντρο πολιτισμού. Με ελάχιστο κόστος και χωρίς σπατάλες, ο Δήμος Κοζάνης μπορεί να λύσει το κτιριακό του πρόβλημα. Το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών που πρέπει να έχει πρόσβαση ο πολίτης να είναι στη σημερινή Νομαρχία και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, κυρίως οι τεχνικές να μεταφερθούν περιφερειακά της πόλης.

·Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Νίκης με νέα ανάπλαση της. Η κατασκευή και η εκμετάλλευση του χώρου στάθμευσης μπορεί να ανατεθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι θα δεσμευτούν να αναπλάσουν την πλατεία με τον ακριβότερο σχεδιασμό.

·Κατεδάφιση κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της πόλης με σκοπό τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής. Οι σχεδιασμοί θα γίνουν γνωστοί στο αναλυτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε σύντομα.

Με λίγα λόγια:

Ενισχύουμε τους περιφερειακούς οδικούς άξονες για να αποσυμφορήσουμε το κέντρο της πόλης

Απομακρύνουμε τις υπηρεσίες του Δήμου που φορτίζουν το κέντρο της πόλης

Κατασκευάζουμε χώρο στάθμευσης στην πλατεία για ευκολία των επισκεπτών

Δίνουμε αέρα στην πόλη κατεδαφίζοντας άχρηστα και παλιά κτίρια

Ωθούμε τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους στο Ιστορικό κέντρο

Στόχος μας είναι μία ανθρώπινη πόλη, μία συγκροτημένη διοίκηση με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και χωρίς σπατάλες σε ανούσια έξοδα

Μία πράσινη πόλη με δέντρα, δάση, παιδικές χαρές και κήπους με τρεις κινήσεις

·Αίτηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να παραδώσει στο Δήμο Κοζάνης τα στρατόπεδα στην Κοζάνη, το «Μακεδονομάχων», Δρεπάνου και Νικόπολης. Το στρατόπεδο «Μακεδονομάχων» θα μετατραπεί σε κήπο και πάρκο πολλαπλών πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων με θέατρα, χώρους άθλησης και αναψυχής με πισίνες και παιδικές χαρές. Κάποια από τα κτίρια θα παραμείνουν και θα αποδοθούν σε πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, ώστε να ασκούν ελεύθερα και οικονομικά τις δραστηριότητες τους. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και με τα υπόλοιπα στρατόπεδα.

·Αξιοποίηση, μορφοποίηση και διασύνδεση των περιαστικών αλσών. Η φυσική μορφή της πόλης δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μία φυσική συνέχεια των δασών της πόλης. Το περιαστικό άλσος του Ξενία μπορεί να συνδεθεί αρμονικά με την παραδοσιακή γειτονιά της Σκ’ ρκας και από εκεί να συνεχίσει το άλσος του Αγίου Νικάνορα και του Δημοτικού Κήπου. Με παρεμβάσεις μπορεί να γίνει ένας πράσινος δακτύλιος της Κοζάνης, ώστε να αναβαθμιστεί συνολικά η πόλη.

·Δημιουργία του Άλσους «Γκέρτσου» που θα εκτίνεται από τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι και την περιοχή του Κασλά και θα καλύπτει όλη την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Προχωράμε σε δημιουργική αξιοποίηση των στρατοπέδων σε χώρους πρασίνου και πολιτισμού με στέγαση όλων των συλλόγων

Αναδεικνύουμε τα άλση της πόλης

Γεμίζουμε την πόλη πάρκα, δέντρα και παιδικές χαρές

Βάζουμε τις βάσεις για την πρώτη οικολογική πόλη με το πρόγραμμα με ονομασία «eco-zani»

·Προωθούμε τη χρήση οικολογικών αυτοκινήτων με ελεύθερη στάθμευσή τους στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης της πόλης

·Με ειδική καμπάνια αλλάζουμε τη νοοτροπία των πολιτών για να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους

·Προωθούμε τη χρήση των φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενέργειας με άμεση μείωση των δημοτικών τελών και πολεοδομική διευκόλυνση της κατασκευής τους στις οροφές των σπιτιών

·Εκμηδενίζουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ σε καταναλωτές που καταναλώνουν ελάχιστη ποσότητα νερού αναλογικά με τα άτομα της οικογένειας τους.

·Μειώνουμε την τιμή της τηλεθέρμανσης σε ανθρώπους που πληρούν άριστη ενεργειακή κατάσταση στην κατοικία τους

·Δίνουμε κίνητρα στους επιχειρηματίες που ανακυκλώνουν τα απορρίμματα τους με τη συνεργασία του Δήμου

Με αυτόν τον τρόπο:

Μειώνουμε την ρύπανση των αυτοκινήτων

Μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας

Προστατεύουμε το νερό μας

Σεβόμαστε το περιβάλλον χωρίς να σπαταλούμε ενέργεια

Προωθούμε την ανακύκλωση

Μείωση της ανεργίας και ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων στην Κοζάνη

·Ο Δήμος Κοζάνης θα δώσει κίνητρα σε επιχειρηματίες να προσλάβουν νέο προσωπικό. Τα κίνητρα θα είναι μείωση των Δημοτικών τελών και εισφορών. Παραδείγματος χάριν, για κάθε άτομο που θα προσλαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης καφέ, θα έχει μείωση στα ποσά που πληρώνει για τα τραπεζοκαθίσματα.

·Δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας. Όποιος από τους πολίτες συνεισφέρει στα κοινά με προγράμματα εθελοντικής κοινωνικής εργασίας θα λαμβάνει μία συστατική επιστολή την οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μελλοντικά για να προσληφθεί σε κάποια θέση. Μάλιστα, θα προτείνουμε στο ΑΣΕΠ να προσμετράται με μόρια για την ανάληψη θέσης στο δημόσιο.

·Απόδοση κινήτρων για ενασχόληση με αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Ο Δήμος Κοζάνης θα εγγυάται και θα στηρίζει κάθε νέα αρχή νέου κτηνοτρόφου και αγρότη. Με προγράμματα απόδοσης γης σε ακτήμονες, με δωρεάν εγκαταστάσεις υδροδότησης και ηλεκτρισμού στις εγκαταστάσεις και με πλήρη στήριξη από τις υπηρεσίες του Δήμου, κάθε νέος θα μπορεί να ασχοληθεί με τους κλάδους αυτούς υπό την αιγίδα και πλήρη στήριξη του Δήμου Κοζάνης.

·Ενισχύουμε την οικοδομική δραστηριότητα απλοποιώντας τις διαδικασίες έκδοσης αδειών και δίνοντας κίνητρα για οικοδόμηση μονοκατοικιών περιφερειακά της Κοζάνης με λιγότερα στρέμματα στα εκτός σχεδίου οικόπεδα

Με λίγα λόγια:

Δίνουμε πραγματικά κίνητρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Δίνουμε κίνητρα για κοινωνική εργασία

Δίνουμε πραγματικά κίνητρα για νέους αγρότες και κτηνοτρόφους

Δίνουμε πραγματικά κίνητρα για την ανάταση της οικοδομικής δραστηριότητας

Η Κοζάνη των νέων τεχνολογιών…

·Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σ’ όλη την πόλη για τις βασικές ανάγκες των χρηστών

·Ηλεκτρονικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών για την άμεση διεκπεραίωση των υποθέσεων με το Δήμο

Με λίγα λόγια:

Κάνουμε την Κοζάνη προσιτή στους φίλους του Ιντερνετ

Όλοι θα έχουν πρόσβαση στην Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 14:23