Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 20:03

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ από τη στροφή στο ρεαλισμό

syriza_panelladikh_syndiaskepΟ έντονος προβληματισμός των παραδοσιακών στελεχών του ΣΥΝ (Παν. Λαφαζάνης, κ.ά.) στην προοπτική συμπόρευσης με σοσιαλδημοκρατικά σχήματα αλλά και σχετικά με τη χρησιμότητα των επαφών σε Γερμανία και ΗΠΑ που τις τελευταίες ημέρες υπέβοσκε, εκφράστηκε χθες, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξυπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον οι επαφές σε ΗΠΑ και Γερμανία, επισήμανε ο Α. Τσίπρας Εξυπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον οι επαφές σε ΗΠΑ και Γερμανία, επισήμανε ο Α. Τσίπρας Σε μια συνεδρίαση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας αναγνωριστικής αντιπαράθεσης ενόψει της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και φάνηκαν σε πρώτο χρόνο οι σημαντικές διαφοροποιήσεις, που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικά προγραμματικά σημεία.

Για το Μνημόνιο

Εκτός από το θέμα των εκλογικών συμμαχιών, καταγράφηκε σημαντική απόκλιση σε σειρά άλλων ζητημάτων όπως: τη στάση απέναντι στο ΔΝΤ, τη Γερμανία και το ευρώ, το θέμα της ακύρωσης και επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, στον τρόπο που λαμβάνονται πρωτοβουλίες από την ηγεσία ακόμη και στην ατονία που παρατηρείται στις οργανώσεις.

Τόσο από τον Παν. Λαφαζάνη όσο και από την πλευρά των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας τονίστηκε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης με σοσιαλδημοκρατικό κορμό αλλά με βάση κόμματα και σχήματα της Αριστεράς, ενώ εκφράστηκαν διαφωνίες και για το άνοιγμα του επικεφαλής του κόμματος σε τμήματα της λαϊκής δεξιάς.

Υπήρξαν επίσης, μεμονωμένες αντιδράσεις από στελέχη όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος ή ο Παν. Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) όσον αφορά τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με το ΔΝΤ και τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη. Οι κ.κ. Μητρόπουλος και Μαντάς σημείωσαν ότι από τις δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής μπορεί και να δόθηκαν λανθασμένες εντυπώσεις σε μεγάλο τμήμα αριστερών πολιτών και πως δεν υφίσταται καμία ουσιαστική διαφοροποίηση για τους Ελληνες που πλήττονται από την κρίση ανάμεσα στην πολιτική λιτότητας που προτείνει το Ταμείο με αυτήν που εφαρμόζεται σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της γερμανικής πλευράς. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας και στις πολιτικές λιτότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα στροφής του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ από τις πολιτικές θέσεις και ότι οι επαφές που είχε σε Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες ήταν επιβεβλημένες και υπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και στελέχη που πρόσκεινται στην πλειοψηφία, μπροστά στις διαφωνίες που εκφράζονταν και στις επισημάνσεις σε επιμέρους ζητήματα, υπογράμιζαν ότι σε αυτή τη συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται οργανωμένες συκοφαντικές επιθέσεις από την κυβέρνηση με την επικουρία ΜΜΕ, πρώτα συνδέοντας το κόμμα με ακραίες ομάδες και τη βία, κατόπιν στοχοποιώντας στελέχη του και τώρα εξ αφορμής των διεθνών επαφών.

Ζήτησε συσπείρωση

Ζήτησαν μεγαλύτερη συσπείρωση στο εσωκομματικό πεδίο καθώς, όπως σημείωναν, το κόμμα θα δεχθεί και άλλες βολές στο επόμενο διάστημα από συστημικά κέντρα που αντιδρούν στην προοπτική να αναλάβει τη διακυβέρνηση. Οσον αφορά το θέμα του συνεδρίου, συζητήθηκε να μετατεθεί το φθινόπωρο, ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Μάρτιο αφού συνυπολογιστούν όλα τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αποφασίστηκε ακόμη, από τη Δευτέρα να γίνουν εξορμήσεις στελεχών με περιοδείες στην περιφέρεια και να ανοίξουν στην πολιτική ατζέντα τα εθνικά θέματα με άξονα την ΑΟΖ.

 

ΠΗΓΗ:enet.gr, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 23:15