Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 18:01

Σχέδιο Διαφάνεια κατά της διαφθοράς στα χέρια Σαμαρά

samaras10-e1354206146267Στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης βρίσκεται το εθνικό σχέδιο κατά της διαφθοράς «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ».

Στόχος του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και η ενίσχυση της διαφάνειας για τη θωράκιση του πολιτικού συστήματος, την εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιδίωξη του προγράμματος «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» είναι να τερματισθεί η «αναποφασιστικότητα στην οποία οδήγησαν οι ατέρμονες συζητήσεις κυβερνήσεων κατά το παρελθόν για την αναζήτηση πολιτικών, για την πάταξη της διαφθοράς και προώθηση της διαφάνειας».

Προτεραιότητα δίνεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε τομείς αμέσου κινδύνου και υψηλών οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως είναι η υγεία, οι προμήθειες, το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή, οι πολεοδομίες και η δημόσια διοίκηση. Εμφαση δίνεται επίσης στην Παιδεία και τη διαπαιδαγώγηση «για μια κοινωνία με ηθικό κοινωνικό υπόβαθρο».

Για την υλοποίηση του προγράμματος θεσμοθετούνται αρμόδια όργανα τα οποία θα είναι:

-Ο Εθνικός Συντονιστής, που υπάγεται στον Πρωθυπουργό και έχει τις αρμοδιότητες συντονισμού, εποπτείας και ελέγχου όλων των εμπλεκομένων παραγόντων και των δράσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

-Διυπουργική Γραμματεία, που αποτελείται από τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων.

-Συντονιστική Επιτροπή, την οποία θα αποτελούν οι επικεφαλείς όλων των επισήμων φορέων με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς στην χώρα μας.

-Συμβουλευτικό Σώμα, αποτελούμενο από εκπροσώπους ελληνικών και διεθνών πολιτικών, επιστημονικών, επαγγελματικών κ.α. κοινωνικών φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

- Περιφερειακή Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας.

πηγή-Star.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 17:22