Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 13:57

Κ. Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει να σηκώσει άλλα βάρη

olandpapouliasΩς «αληθινό φίλο της Ελλάδας και του ελληνικού λαού» υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλια. Αφού ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ για τη διαχρονική υποστήριξη που...

δείχνει η Γαλλία στην Ελλάδα -«όπως λέει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι» είπε χαρακτηριστικά -, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει να σηκώσει άλλα βάρη, έχει δώσει πολλά μέχρι σήμερα και σας διαβεβαιώ, κύριε Πρόεδρε, ότι έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε μάλιστα ότι «είμαστε μπροστά από μια κοινωνική έκρηξη, αν συνεχίσουμε να πιέζουμε αυτόν τον λαό να δώσει περισσότερα».

Σημείωσε πάντως ότι η παρουσία του κ. Ολάντ στην Αθήνα είναι μια ανάσα στην προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστεί η ύφεση και η ανεργία, η οποία στους νέους έχει φτάσει σχεδόν στο 60%.

«Έχω έρθει ως φίλος και επ' ουδενί δεν ζητώ από τον ελληνικό λαό επιπλέον προσπάθειες, που έχει κάνει αρκετές», απάντησε ο κ. Ολάντ και πρόσθεσε ότι διαπιστώνει πως έχει φτάσει στα όρια του.

«Παρακολουθώ εδώ και χρόνια, και πριν αναλάβω τη σημερινή μου θέση, τι γίνεται στην Ελλάδα. Βλέπω ότι έχετε φτάσει πραγματικά στα όρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουν γίνει άδικα όλες αυτές οι θυσίες και έδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί να τηρεί τις δεσμεύσεις της» είπε ο κ. Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι «είναι καλό που έμεινε η Ελλάδα στην ευρωζώνη γιατί η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφική».

Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι το μήνυμα της επίσκεψης του είναι πως «τελείωσε η κρίση της ευρωζώνης για την Ελλάδα αλλά η οικονομική κρίση συνεχίζεται» και πρόσθεσε: «Από εδώ και πέρα η στήριξη στην οικονομία, στην ανταγωνιστικότητα είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα».

πηγή-naftemporiki.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 19:43