Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 12:37

Ν. Χουντής: ''Έφοδοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε κατασκευαστικές εταιρίες μετά από καταγγελία για καρτέλ''

xountisΕρώτηση σχετικά με τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους που πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 12/2/2013, κατέθεσε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, και οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν κατόπιν πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή έχει ως εξής:
«Η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενεργώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), προέβη σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα γραφεία μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, ύστερα από καταγγελίες για πρακτικές καρτέλ κατά τη διάρκεια δημοπρασιών.
Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν καταγγελίες για προσυμφωνημένες πρακτικές μεταξύ των εταιριών ως προς τις προσφορές τους στους διαγωνισμούς δημοσίων έργων, αλλά και ως προς το μοίρασμα των έργων αυτών ανά γεωγραφική περιοχή ή τομέα δραστηριότητας.
Με δεδομένο ότι το σύνολο σχεδόν των έργων που έχουν αναλάβει οι εταιρίες αυτές, είναι συγχρηματοδοτούμενα,
Ερωτάται η Επιτροπή:
1. Τι γνωρίζει για το θέμα αυτό; Ποιο ήταν το περιεχόμενο των καταγγελιών που δέχθηκαν οι αρμόδιες αρχές; Ποιες παραβιάσεις ερευνούν; Για ποια έργα;
2. Τι πληροφορίες μπορεί να παράσχει η Επιτροπή, απ' όσα έχουν προκύψει μετά τους ελέγχους και την κατάσχεση εγγράφων, σκληρών δίσκων, κλπ;
3. Τι προβλέπει η νομοθεσία σε περίπτωση που αποδειχθεί η ύπαρξη καρτέλ, για τα έργα που έχουν περατωθεί αλλά και για τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη;»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 12:39