Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 10:34

Ερώτηση του ΚΚΕ για το πρόβλημα της μεταφοράςτων μαθητών στην Π.Ε. Κοζάνης

kkeΠρος τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών
Θέμα: Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην Π.Ε. Κοζάνης.
Πολλούς μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, οι μαθητές και οι οικογένειες τους στην Π.Ε. Κοζάνης, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά τους.

Τα ΚΤΕΛ Αστικών και Υπεραστικών Κοζάνης προχώρησαν στη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από 4 Μάρτη, γιατί αφ' ενός εκκρεμεί η εξόφληση δεδουλευμένων τους από το Μάρτη του 2012 (αλλά και του τελευταίου διμήνου του 2011) αφ' ετέρου τους ζητείται αναδρομικά να συναινέσουν σε μείωση κομίστρων σε σχέση με ό,τι προβλέπουν οι περσινές και προπέρσινες συμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα οι μεταφορείς πληρώνουν τα λειτουργικά, πετρέλαια, μισθοδοσία κλπ. και αποδίδουν ΦΠΑ και τους παρακρατείται φόρος εισοδήματος για λεφτά που δεν εισέπραξαν.
Να τονίσουμε ότι η διακοπή της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο θα αποτελέσει πρόβλημα λειτουργικό και οικονομικό για τους εργαζόμενους γονείς που θα αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημα τους από τις αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρ–νησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Επιπρόσθετα αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα οι απουσίες που τυχόν καταγραφούν ενδέχεται να δημιουργήσουν και κινδύνους απώλειας της τάξης για αρκετούς μαθητές.
Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία όπως και μια σειρά άλλες κεντρικές αρμοδιότητες του κράτους με τον Καλλικράτη πέρασε στους ΟΤΑ. Αυτές οι αλλαγές συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή της αυτόνομης, ανταγωνιστικής σχολικής μονάδας, του «νέου» σχολείου της αγοράς που σημαντικό μέρος των λειτουργιών του θα εναπόκειται στην ευθύνη της «τοπικής κοινωνίας». Στα πλαίσια λοιπόν της πλήρους αποκέντρωσης και της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης εντάσσονται και οι εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
• Να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους;
• Να μην καταγράφονται οι απουσίες των μαθητών μέχρι να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στα σχολεία.
• Να αποπληρωθούν οι οφειλές στους μεταφορείς;

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 10:37