Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 22:18

Ρεπούση: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα στηρίξει αυτό το “σχέδιο Αθηνά”

repousi-thumb-mediumΤη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το "σχέδιο Αθηνά" για την ανώτατη εκπαίδευση επανέλαβε η Μαρία Ρεπούση, που εκπροσωπεί το κόμμα στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητιέται η μεταρρύθμιση.

"Εμείς, η ΔΗΜΑΡ, είπαμε στον υπουργό Παιδείας ότι θα στηρίξουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε μέσα στα πανεπιστήμια τη μεταρρύθμιση αυτή, αρκεί να γίνει με κριτήρια ακαδημαϊκά και όχι πελατειακά ή τοπικιστικά" ανέφερε η Μ. Ρεπούση και ξεκαθάρισε πως επειδή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έγινε με ακαδημαϊκά κριτήρια, η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να το στηρίξει.

Χθες, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροή της Βουλής υποστήριξε πως "το υπουργείο Παιδείας σχεδίασε τον ακαδημαϊκό χάρτη με κλειστές τις πόρτες"και πως "η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τον επανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη στο βαθμό που θα γίνει με επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια και δεν θα υπακούουν σε τοπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες".

Ακόμα, η κ. Ρεπούση είπε: "Εμείς λέμε, επικαιροποίηση γνωστικών αντικειμένων και δημιουργία μεγάλων σχολών. Το σχέδιο Αθηνά δεν ανταποκρίνεται σε καμία ανάγκη. Πρέπει το υπουργείο να δει ξανά την διαδικασία και να φέρει καινούργιο προεδρικό διάταγμα με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια".

 

πηγη: enet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 16:46