Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 14:08

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Καθοριστικός ο ρόλος της Δικαιοσύνης στην αποκατάσταση των σχέσεων πολιτών - πολιτικών»

kyriakos_mitsotakisΤην ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη κινείται πλέον με πολύ γρήγορους ρυθμούς ειδικά για τις υποθέσεις εκείνες που απασχολούν την κοινή γνώμη και συνδέονται κατά βάση με πολιτικά πρόσωπα, εξέφρασε ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο πρώτο πρόγραμμα της «ΕΡΑ» και στους δημοσιογράφους κ. Τάκη Σαράντη και Παναγιώτη Τσούτσια.

«Υπήρχε ένα στίγμα ατιμωρησίας για όσους είχαν ασκήσει δημόσια εξουσία, το οποίο είχε οδηγήσει σε ρήξη στις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών. Προκειμένου να μπορέσουμε να επαναφέρουμε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης εκεί που θα έπρεπε να είναι σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία πρέπει και η Δικαιοσύνη να κάνει καλά τη δουλειά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για κάθαρση, επισημαίνοντας ότι «ο ρόλος αυτός περνάει στη Δικαιοσύνη, η οποία κινείται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς απ' ότι κινείτο στο παρελθόν για υποθέσεις που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη και δη τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα»

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, τόνισε ότι παράλληλα με τη Δικαιοσύνη απαιτούνται και θεσμικές παρεμβάσεις από την πλευρά της Πολιτείας, επαναφέροντας την πρόταση που έχει καταθέσει από το 2006 για την αλλαγή του περιβόητου άρθρο 86 («περί ευθύνης υπουργών») του Συντάγματος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 14:13