Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 15:42

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ" ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΛΑΒΕ Ο Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΡΚΟΣΔιαβεβαιώσεις "για σταδιακή απορρόφηση" των νέων εργαζόμενων στη ΔΕΗ τονίζει ότι έλαβε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Την ίδια ώρα έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο συγκαλείται αύριο στις 7 το βράδυ με μοναδικό θέμα το πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ.

Στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τονίζεται: "Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος, συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου «Σπάρτακος» της ΔΕΗ για τη διαδικασία απορρόφησης των επιτυχόντων του διαγωνισμού που έγινε το 2007.

Με δεδομένες και καταγραμμένες τις ανάγκες του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας τόσο από τους εργαζόμενους, όσο από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, αυτές τις μέρες δίνει τη μάχη να ξεπεραστεί το πρόβλημα που ανέκυψε.

Ο Γενικός Γραμματεάς της Περιφέρειας παρουσία του Προέδρου, του αναπληρωτή Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου «Σπάρτακος», επικοινώνησε με τη Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών που ήταν εξουσιοδοτημένη να μιλήσει για το θέμα και του δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μείνει κανένας έξω από τις προσλήψεις και ότι θα αρχίσει η σταδιακή απορρόφηση των νέων εργαζόμενων της επιχείρησης. Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός.

Από την πλευρά του ο κ. Κίρκος είπε στους εκπροσώπους των εργαζόμενων της ΔΕΗ, ότι είναι γνωστές οι ανάγκες της επιχείρησης και της κοινωνίας για προσωπικό και ότι η πολιτεία θα καταβάλει όλες τις αναγκαίες προσπάθειες ώστε το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα των προσλήψεων της ΔΕΗ χρονίζει από το 2007 και τώρα δίνεται η λύση του".

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣΓιώργος Δακής:  «Επιτακτική αναγκαιότητα η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων στη ΔΕΗ»

Σε σχετική ανακοίνωση ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής τονίζει: "Η διάχυτη ανησυχία και αναστάτωση της κοινωνίας του Νομού Κοζάνης για την αναστολή προσλήψεων των επιτυχόντων στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. θέτει έντονο προβληματισμό τόσο για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ενέργειας, όσο και για την προοπτική της περιοχής μας ως ενεργειακής καρδιάς της πατρίδας μας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης με υπευθυνότητα, τεκμηρίωση και διαχρονική σταθερότητα αγωνίζεται για τα μείζονα ζητήματα της άμεσης πρόσληψης προσωπικού στη Δ.Ε.Η. Α.Ε., των μετεγκαταστάσεων των οικισμών Μαυροπηγής, Ποντοκώμης και Ακρινής καθώς και τη δημοπράτηση του νέου ΑΗΣ «Πτολεμαΐδα V», ως ζωτικής σημασίας για το Νομό Κοζάνης.

Συνθέτοντας τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των πολιτών και των φορέων του τόπου μας συγκαλείται έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 στις 7 το βράδυ, καθώς και έκτακτη συνεδρίαση του «Συμφώνου Συνεργασίας – Συνύπαρξης της ΔΕΗ Α.Ε. με την Τοπική Κοινωνία» την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 στις 8 το βράδυ, για διαβούλευση και λήψη αποφάσεων στην κατεύθυνση στήριξης των στρατηγικών συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας".        

 

 

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 16:13