Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 16:27

«ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ», Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ

Ο ΤΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥΤου ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Όποιοι πιστεύουν ότι τελειώσαμε με την Ευρώπη μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι τώρα μόλις αρχίσαμε. Προχθές με πήρε στο τηλέφωνο ένας υφυπουργός της κυβέρνησης και στο ερώτημα μου γιατί δεν πληρώνουν τις αποζημιώσεις που δεσμεύτηκε το κράτος ότι θα δώσει στους αποχωρούντες από την «Ολυμπιακή» με έβαλε στη θέση μου λέγοντάς μου: «Έχουμε πόλεμο»!

Τι μπορεί να περιλαμβάνουν οι περικοπές που θα μας ζητήσουν. Πάρτε μία γεύση. Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Ελλάδα είναι εφτά φορές περισσότερα από ότι στην Ολλανδία που έχει τον ίδιο πληθυσμό. Στον νομό Ηλείας για παράδειγμα υπάρχουν τρία νοσοκομεία του ΕΣΥ, τι θα πάθει ο νομός Ηλείας αν μείνει μόνο με ένα νοσοκομείο; Μάλλον τίποτα. Κλείσιμο νοσοκομείων μέτρο 1ο.

Στο σχολείο της κόρης μου, ένα καλό ιδιωτικό, φοιτούν 35 μαθητές στην τάξη, στο διπλανό δημόσιο 25 ανά τάξη. Γιατί να μην καταργηθούν ορισμένες τάξεις και να μεγαλώσει ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Μέτρο 2ο. Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών ανά μαθητή σε ολόκληρη την ΕΕ, να κοπούν στις απολύτως αναγκαίες οι αποσπάσεις. Μέτρο 3ο. Και για να μην ξεχνιόμαστε , στην Ελλάδα υπάρχουν 4 κρατικά κανάλια όταν σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μειώνονται η συγχωνεύονται, να καταργηθεί μία από τις τρεις ΕΡΤ και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής. Μέτρο 4ο. Φυσικά αυτά δεν θα φτάσουν. Και επειδή η αύξηση των έμμεσων φόρων θα έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό της κατανάλωσης και άρα τις απώλειες εσόδων του κράτους από τον περιορισμό του τζίρου, η μόνη διέξοδος είναι για την ώρα η περικοπή κατευθείαν εισοδημάτων (μισθών και συντάξεων). Φυσικά και αυτό έχει τα όριά του αν σκεφτεί κανείς ότι περίπου 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πάρει δάνεια από το «Παρακαταθηκών και Δανείων» (από το κράτος δηλαδή) και ότι το ύφος των περικοπών σε αρκετές περιπτώσεις πλησιάζει το ύψος της δόσης του δανείου που κινδυνεύει έτσι να μην εξυπηρετείται.

Συνεπώς κάποια μέτρα που η λήψη τους θα εξουδετερώνει αλλά για τον περιορισμό του ελλείμματος πρέπει να μελετηθούν όχι μόνο ως προς τη μαθηματική τους επίδραση αλλά και ως προς την κοινωνική μηχανική που θα πυροδοτήσουν και που τελικά μπορεί να επιβαρύνει το έλλειμμα. Αλλά ό,τι μειώνει το έλλειμμα είναι καλοδεχούμενο, όσο και αν μας πονάει. Ναι ,έχουμε πόλεμο!

Πηγή: protagon.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2011 23:51