Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 11:10

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

altΗ επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στήν περιοχή εχει δημιουργήσει πυρετό διαβουλεύσεων στα κομματικά στελέχη και φυσικα στους δεκάδες υποψηφίους που θα προστρέξουν γιά την απαραίτητη φωτογραφία με τον πρόεδρο. Το πέρασμα του πρωθυπουργου απο την Κοζάνη -εαν το επιτρέψει το εύρος του ανασχηματισμού-θα είναι σύντομο. Το περιεχόμενο της επίσκεψης παραμένει άγνωστο. Πάντως δεν εχει καμμία σχεση με το φωτοβολταϊκό πάρκο μαμούθ που σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφ. ΤΑ ΝΕΑ θα κατασκευάσει η ΔΕΗ σε συνεργασία με αμερικανικιή εταιρία. Για το θέμα υπήρξε  οπισθοχώριση απο την πλευρά της ΔΕΗ μετα και απο τις “ευγενικές” διαμαρτυρίες αντιμαχομένων πλευρών.
Φαίνεται οτι η υπόθεση μπαίνει προσωρινά στο ψυγείο. Η παρουσία του Γ. Παπανδρέου στην Κοζάνη εχει σχεσει με όσα ο ίδιος στην προεκλογική του ομιλια ανέφερε για την ''πράσινη'' Ανάπτυξη και διερεύνισε στη συνέχεια η αρμόδια υπουργός του Τίνα Μπιρμπίλη κατα την τελευταία της παρουσία στην περιοχη. Το κλειδι της επίσκεψης εντοπιζεται σε δυο παραγράφους απο την προεκλογική του ομιλία.
[Πάνω απ' όλα, η περιοχή χρειάζεται να στραφεί προς το μέλλον, με μια νέα αναπτυξιακή ταυτότητα, για να δοθεί προοπτική. Μια ταυτότητα καινοτομίας και εξωστρέφειας, που θα δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις, νέες δραστηριότητες, νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις και εξαγωγές. Μια ταυτότητα, που θα της δώσει τη θέση που της αρμόζει και στη χώρα μας, αλλά και στα Βαλκάνια.
Εμείς, ως νέα κυβέρνηση της χώρας, θα προχωρήσουμε αμέσως για να γίνει η Δυτική Μακεδονία μια Περιφέρεια - πρότυπο «Πράσινης Ανάπτυξης», πόλος γνώσης, καινοτομίας, με έμφαση: πρώτον στην αγροτική ανάπτυξη, δεύτερον στην ενέργεια, τρίτον στη διαχείριση φυσικών πόρων και, βεβαίως, στην ανάπτυξη του πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος, που υπάρχει εδώ στην Περιφέρεια.]
Για τα παραπάνω εργάζονται με πυρετωδη ρυθμο τοπικά στελέχη της περιοχής σε συνεργασία με αρμόδια υπουργεία προκειμένου να εξειδικευθούν οι προτάσεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2010 08:29