Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 18:55

Χατζηδάκης: Δημιουργία 25.000 νέων θέσεων εργασίας από τους 4 νέους οδικούς άξονες

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης

Νέες 25.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από την επανεκκίνηση των έργων στους οδικούς άξονες δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Κυριακή με δράση», ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση κράτησε το λόγο της, και πλέον είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα πως σε δέκα ημέρες ξεκινούν τα έργα στις εθνικές οδούς. Τα έργα στους 4 νέους αυτοκινητόδρομους θα δημιουργήσουν σύμφωνα με μελέτες 25.000 νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο υπουργός.

Όπως δήλωσε, «τα έργα θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις, ολοκληρώνοντας αρχικά το 80% του σχεδίου και σε περίπτωση που δεν συνδράμουν οι τράπεζες για την ολοκλήρωση των έργων, θα ζητήσουμε δάνειο από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί».

«Το κόστος των έργων αρχικά είχε εκτιμηθεί στα 700 εκατ. ευρώ αλλά τελικώς η συμφωνία με τις κατασκευαστικές εταιρείες “έκλεισε” στα 353 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο υπουργός..

Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζηδάκης παρομοίασε τα έργα στους οδικούς άξονες με την οικονομία της χώρας, λέγοντας πως «η επανεκκίνηση των έργων συμβολίζει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Οι 4 νέοι οδικοί άξονες είναι:

1. «Ολυμπία οδός», Κόρινθος-Πάτρα

2. Πάτρα - Ηλεία

3. «Ιωνία οδός», Αντίρριο –Ιωάννινα

4. «Ε55», Λαμία – Εγνατία οδό

Στόχος σύμφωνα με τον υπουργό είναι τα έργα να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015.

Ο υπουργός μιλώντας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενδιαφέροντος από ρώσους επενδυτές, αλλά όπως είπε υπάρχει ενδιαφέρον και πέραν των ρώσων.

«Η κατάσταση στον ΟΣΕ ήταν δραματική, φτάσαμε όμως αυτή την ώρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να είναι οριακά κερδοφόρα» δήλωσε.

Για το ΜΕΤΡΟ ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως τον Ιούλιο θα διατεθούν στο κοινό άλλοι 4 νέοι σταθμοί, σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Άλιμο και Ελληνικό, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει και ο σταθμός στο Χαϊδάρι.

Τέλος ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως, η κυβέρνηση θα καταλήξει πολύ σύντομα, σε συμφωνία με την τρόικα.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 18:59