Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 09:46

Ξεκινά σήμερα η δίκη Τσοχατζόπουλου

    Μετά και την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που τον παραπέμπει σε δίκη, το πρωί της Δευτέρας ο Άκης Τσοχατσόπουλος και άλλοι 18 κατηγορούμενοι βρίσκονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και τις αμαρτωλές αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη πριν από περίπου έναν χρόνο και έκτοτε βρίσκεται στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτασε στο Εφετείο περίπου στις 09:00. Κατά την αποβίβασή του από την κλούβα της Αστυνομίας, ο πρώην υπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από ορισμένους αλλά και με αποδοκιμασίες.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτασε στο Εφετείο περίπου στις 09:00. Κατά την αποβίβασή του από την κλούβα της Αστυνομίας, ο πρώην υπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από ορισμένους αλλά και με αποδοκιμασίες.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ  αριθμ. 632/2013 απόφασή του, απέρριψε  την αίτηση, του τέως υπουργού  Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος  ζητούσε να αναιρεθεί το υπ' αριθμ. 545/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, βάσει του οποίου παραπέμπεται σε δίκη.
 
Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση του κ. Τσοχατζόπουλου, επειδή, με το Ν. 3904/2010, καταργήθηκε η αναίρεση για το αδίκημα  του «ξεπλύματος βρόμικου» χρήματος. Παράλληλα, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό, του τέως υπουργού  Εθνικής Άμυνας, ότι η κατάργηση αυτή συνιστά αποκλεισμό των  δικαιωμάτων του κατηγορούμενου και έκριναν ότι η κατάργηση αυτή του δικαιώματος άσκησης αναίρεσης δεν είναι αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (δίκαιη δίκη), καθώς εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου για πρόσβαση σε όλη την διάρκεια της προδικασίας και στα δικαστικά συμβούλια για να υποβάλλει αντιρρήσεις και άλλα ένδικα μέσα.

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Μαζί με τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δικάζονται η νυν σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, η κόρη του Αρετή και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος.
 
Το κατηγορητήριο είναι κοινό για όλους και αφορά στο κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.
 
Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της δίκης, την Παρασκευή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έστειλε δέκα εξώδικα στους κορυφαίους υπουργούς της περιόδου Σημίτη, καθώς και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, καλώντας τους να καταθέσουν στη δίκη πώς αποφασίστηκαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TOR-M1.
 
«Σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τι γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ» φέρεται να γράφει στα εξώδικα, τα οποία απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους τότε υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγη:tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 10:41

Πολυμέσα

{youtube}S07Z6IZRNZs{/youtube}