Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 08:30

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΟ βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την αναθεώρηση του σχεδίου Π.Δ. για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, στο σχετικό δελτίο τύπου που λάβαμε τονίζεται: 
«Πρόσφατα δόθηκε στην δημοσιότητα εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τους όρους πιστοποίησης των ειδικευμένων ενεργειακών επιθεωρητών, το οποίο και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με τις αναφορές της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών ΤΕ, το σχέδιο ΠΔ αγνοεί πλήρως τους Νόμους 2916/2001 και 3549/2007 και υποτιμά ολόκληρη την Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδεύση της χώρας, καθώς δεν γίνεται κατανοητό με ποιο σκεπτικό οι Μηχανικοί ΤΕ δεν έχουν δικαίωμα απόκτησης Άδειας Ενεργειακού Επιθεωρητή Β’ τάξης, τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι τα ΤΕΙ είναι ισότιμα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Αυτό επισημαίνει σε ερώτηση (Αρ. πρωτ.:6339/19-2-2010 ) που κατέθεσε προς τηνΥπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ. Μπιρμπίλη  ο Βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σημειώνοντας, πως οι Μηχανικοί ΤΕ θεωρούν προσβλητικό να απαιτούνται 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην Α’ Τάξη για να αποκτήσει ο Μηχανικός ΤΕ Άδεια Β’ Τάξης, ύστερα μάλιστα από έγκριση του ΤΕΕ. 

Στην ίδια ερώτηση αναφέρει επίσης:

«Τα  Τμήματα Μηχανολογίας, Ενεργειακής Τεχνολογίας, Δομικών και Ηλεκτρολογίας των ΤΕΙ κάνουν πολύ περισσότερα μαθήματα σχετικά με την Ενεργειακή Κατανάλωση Κτιρίων και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού από αρκετές από τις Πολυτεχνικές Σχολές. Εξίσου προσβλητική θεωρούν πολλοί μηχανικοί ΤΕ, τη σύνθεση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ενεργειακών Επιθεωρητών καθώς αυτή αποτελείται μόνο από μέλη του ΤΕΕ. Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές, ότι, εάν το ΠΔ προχωρήσει ως έχει, οι αντιδράσεις και ενστάσεις από τους Μηχανικούς ΤΕ θα είναι συνεχείς».
Κατόπιν των ανωτέρω, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.    Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να ρυθμίστε τις αδικίες που δημιουργούνται σε βάρος των Μηχανικών ΤΕ; Προτίθεστε να εξετάσετε το ενδεχόμενο υιοθέτησης του προηγούμενου σχεδίου ΠΔ που είχε συνταχθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και το οποίο είχε λάβει υπόψη τις απόψεις και τα αιτήματα όλων των φορέων;

2.    Υπήρξε για τη σύνταξη του σχεδίου ΠΔ που δημοσιεύτηκε διαβούλευση και ζύμωση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς;

Την ερώτηση συνυπογράφουν ο Βουλευτή Νομού Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Βουλευτής Νομού Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 14:11