Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 15:54

Π. Κουκουλόπουλος: Οι πολίτες και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν όρθια τη χώρα

«Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που εδώ και τρία χρόνια μόνη της, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μαζί με άλλους εδώ και δέκα μήνες, σηκώνουμε ένα σταυρό μαρτυρίου, σηκώνουμε το βάρος μιας συγκεκριμένης προσπάθειας. Της προσπάθειας να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας»

Αυτά τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης απαντώντας απ΄ το βήμα της Βουλής στην κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια για να αντιμετωπισθεί αυτή η πρωτόγνωρη κρίση που έπληξε και τη χώρα μας.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ξεκαθάρισε πως τρία ήταν τα βασικά ζητούμενα αυτής της τόσο δύσκολης προσπάθειας.

-Το πρώτο, η θωράκιση των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου η χώρα να διαθέτει ασφαλή πιστωτικά ιδρύματα, προστατεύοντας έτσι τα χρήματα των καταθετών. Κάτι που επετεύχθη απόλυτα και διασφαλίζεται με την  ολοκλήρωση, εντός των ημερών, της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, χωρίς να γίνει αυτό εις βάρος των Ελλήνων καταθετών.

-Το δεύτερο, η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους. Έχει ήδη διαγραφεί χρέος ίσο με το 65% του Α.Ε.Π., το οποίο φυσικά έφυγε απ΄ τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

-Το τρίτο, η μείωση του ελλείμματος, με το οποίο πορευόταν η χώρα επί χρόνια και είχε γιγαντωθεί τη χρονιά που η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε τη διακυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ, όταν τα  έσοδα ανέρχονταν στα 50 δις ευρώ και οι πρωτογενείς δαπάνες (χωρίς τις δαπάνες αποπληρωμής χρέους) στα 75 δις.  Σήμερα, μπορούμε ήδη να μιλάμε για πλεόνασμα και θετικές επιδόσεις, οι οποίες φυσικά δημιουργούν δικαιολογημένα κλίμα αισιοδοξίας.

«Οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν», τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος, «χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Επιτεύχθηκαν, ακόμα, επειδή η κοινοβουλευτική ομάδα του  ΠΑΣΟΚ  πήρε τις σωστές αποφάσεις, άσχετα αν αυτό το πληρώσαμε ακριβά.

Το σημαντικό όμως είναι πως η όλη προσπάθεια  μας δικαιώνει αλλά και μας έχει φέρει στο σημείο απ΄ όπου βλέπουμε καθαρά φως στον ορίζοντα.

Οι θυσίες των πολιτών πρέπει να πιάσουν τόπο. Γι΄ αυτό τώρα, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες μας,  μπορούμε και πρέπει να προωθήσουμε προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας, την αποκατάσταση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και φυσικά τις μεταρρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε την πορεία προς τα εμπρός».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 15:59