Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2013 17:41

Ο Θ. Σκυλακάκης λέει για τον νέο δοικητή του ΟΑΕΔ οσα δεν είπαν ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Με μία αφοπλιστική δήλωση στην σελίδα του ο ευρωβουλευτής κατακεραυνώνει την επιλογή Σαμαρά στον ΟΑΕΔ με αναφορές απο τα πρόσφατα εργα και ημέρες του Κ. Αμπατζόγλου. η δήλωση έχει ενδιαφέρον.

Στον ΟΑΕΔ ο επί 5 χρόνια υποδιοικητής του ΙΚΑ την εποχή των συντάξεων μαϊμού και του σκανδάλου της έκρηξης της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θ. Αμπατζόγλου..

ήταν επί 5 χρόνια (2004-9/2/2009), όπως γράφει το ίδιο το ΙΚΑ «Υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Διοικητικό και Ασφαλιστικό Τομέα, με κύρια ενασχόληση τις Συντάξεις και τις Παροχές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ». Ήταν δηλαδή πολιτικά υπεύθυνος τόσο για το θέμα των συντάξεων μαϊμού όσο (κυρίως) για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης του ΙΚΑ (αν και συνδικαλιστής φαρμακοποιός ο ίδιος). Σημειώνεται ότι η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ άγγιξε τα 2,4 δισ. ευρώ το 2009, έφτασε δηλαδή στη διάρκεια της θητείας του κ. Αμπατζόγλου το 2009 η φαρμακευτική δαπάνη μόνο στο ΙΚΑ, όσο ήταν το σύνολο της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης το 2004.
Ειδικότερα ο κ. Αμπατζόγλου είχε μεταξύ των αρμοδιοτήτων του και την Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Ασφάλισης, όπου υπαγόταν μεταξύ άλλων από το 2001 και ο έλεγχος των φαρμακείων που εκτελούν συνταγές του ΙΚΑ. Σημειώνω ότι ο νυν κυβερνητικός διοικητής του ΙΚΑ αναφέρει ως πρώτο λόγο της ανεξέλεγκτης αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης την «απουσία μηχανισμών ελέγχου», ενώ σε άσχετο χρόνο ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, είχε αναφέρει ότι την περίοδο 2007-2009 η φαρμακευτική δαπάνη στο ΙΚΑ αυξήθηκε κατά 40%, και η αύξηση οφείλεται μεταξύ άλλων στην «κατάργηση του πρωτογενούς ελέγχου στις συνταγές».
Ο διορισμός του κ. Αμπατζόγλου, γίνεται με ευθύνη του κ. Σαμαρά, μετά από την γνωστή ενδοκυβερνητική διαμάχη για το ποιος θα ελέγξει τα τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια που θα δοθούν μέσω ΟΑΕΔ, και ενώ το προκλητικό 4-2-1, καλά κρατεί. Όσο για τη διαμάχη των κομμάτων της τρικομματικής το αντικείμενό της δεν είναι η αξιοκρατία, αλλά ο κομματικός έλεγχος του κράτους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαϊος 2013 17:52