Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 11:15

Διαφωνούν και στην ερμηνεία του ΣτΕ. Την Τετάρτη οι αποφάσεις

Ραντεβού την Τετάρτη, όποτε και θα κριθεί εάν οι αρχηγοί θα μπορέσουν να υπερβούν το «αγκάθι» της ΕΡΤ ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, έδωσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, καθώς η σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κατέστη δυνατόν να άρει το υφιστάμενο αδιέξοδο. Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες υπογραμμίζουν την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε πρόταση εννέα σημείων, η οποία περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών εταίρων, καλύτερο συντονισμό, αλλά και ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αμέσως μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΝΔ στα τέλη του μήνα, όπως είχαν ζητήσει μετ' επιτάσεως το τελευταίο διάστημα οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης. Όμως, στη διάρκεια της σύσκεψης κατεγράφη πλήρες χάσμα σε σχέση με την ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε άμεση συγκρότηση κοινά αποδεκτής διοικούσας επιτροπής, που θα αναλάβει την οργάνωση και εκπομπή τηλεοπτικού σήματος έως ότου συγκροτηθεί ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, καθώς και άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ από τη Βουλή. Από την πλευρά τους, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αντέτειναν πως θα πρέπει «από σήμερα» μέχρι και την ψήφιση του ν/σ να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ, θέση που δεν απεδέχθη ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ακυρώνω κορυφαία μου μεταρρυθμιστική κίνηση».

Η σύσκεψη είχε πολλές στιγμές μεγάλης έντασης, ενώ ενδεικτικές του κλίματος ήταν και οι σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο δηλώσεις τόσο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ όσο και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ μετά την ολοκλήρωσή της.

Απόφαση με την οποία αποδέχεται τη δημιουργία νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα αλλά διατάσσει την προσωρινή εκπομπή προγράμματος με ευθύνη του διαχειριστή που θα αναλάβει την εκκαθάριση της ΕΡΤ, εξέδωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκης.

Με την απόφαση το ΣτΕ κρίνει νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ, δε γινεται όμως δεκτη η παυση στην εκπομπη τηλεοπτικού προγραμματος.

Εντωμεταξύ, διαφορετική ερμηνεία δίνει το Μέγαρο Μαξίμου στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όσον αφορά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Oικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, «με την απόφαση του ΣτΕ επικυρώνεται η κατάργηση τη ΕΡΤ και του Διοικητικού Συμβουλίου της, και διατάσσεται ο υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος υφυπουργός να εκπέμψουν πρόγραμμα από δημόσιο φορέα μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας. Μείζον θέμα, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, είναι «η συνέχιση των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες η κυβέρνηση τόλμησε και θα συνεχίσει».

«Η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑτην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 11:21