Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 11:44

Στη Βουλή το θέμα του σεισμού στην Αιανή απο το ΚΚΕ

Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το θέμα των σεισμών της Κοζάνης.

Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Εσωτερικών

Θέμα: Αποκατάσταση ζημιών από την σεισμική δραστηριότητα στο Δήμο Κοζάνης.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε στο Δήμο της Κοζάνης, από τις 2 Ιούλη 2013, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τον μεγάλο σεισμό του 1995.

Από τη μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα έχουν προκληθεί ζημιές σε κατοικίες, καθώς επίσης και σε βυζαντινά μνημεία της περιοχής.

Έχουν ήδη γίνει 140 αιτήσεις για αυτοψία σε κατοικίες και ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ).

Επειδή η Ελλάδα κατέχει την υψηλότερη σεισμικότητα στην Ευρώπη και την έκτη στον κόσμο.

Επειδή ο σεισμός των Γρεβενών – Κοζάνης το 1995, με δραματικό τρόπο κατέδειξε ότι δεν υπάρχει περιοχή του ελληνικού χώρου που μπορεί να θεωρηθεί ασεισμική και ότι, καμιά περιοχή του ελληνικού χώρου δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τη λήψη μέτρων ελαχιστοποίησης του σεισμικού κινδύνου, με δεδομένο ότι ακριβής πρόγνωση σεισμού σήμερα δεν είναι δυνατή.

Επειδή στόχος μιας φιλολαϊκής αντισεισμικής πολιτικής θα πρέπει να είναι η λήψη όλων των μέτρων αντισεισμικής θωράκισης που η επιστήμη και η τεχνική παρέχουν στη δεδομένη ιστορική στιγμή σε κάθε κατοικημένο σημείο του ελληνικού χώρου, με την παραδοχή ότι ο επόμενος καταστρεπτικός σεισμός θα γίνει στο σημείο αυτό το επόμενο δευτερόλεπτο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

Για την αντισεισμική προστασία και θωράκιση της περιοχής της Π.Ε. Κοζάνης και των όμορων περιοχών, προχωρώντας άμεσα στην ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων των κτιρίων της περιοχής και στην άμεση αποκατάσταση των όποιων  ζημιών.Για την ενίσχυση του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων, που στις σημαντικές αρμοδιότητες του ανάμεσα σε άλλα βρίσκεται ο πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιος έλεγχος των κτιρίων, οι αποζημιώσεις για επισκευή και ανακατασκευή.

Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 11:55