Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 21:26

Κυρ. Μητσοτάκης: ''Για κάθε μία από τις 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις θα προσλαμβάνεται με αξιοκρατικά κριτήρια ένας νέος υπάλληλος''

Η δημιουργική υπέρβαση των Μνημονιακών υποχρεώσεων και η ύπαρξη ενός νέος συμβολαίου μεταρρύθμισης του Δημόσιου Τομέα με μετρήσιμα αποτελέσματα αποτελούν ...

τον κεντρικό πυλώνα των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με αυτά που επισήμανε, σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, στην ομιλία του στη Βουλή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναλύοντας τις προτεραιότητές του ξεκαθάρισε ότι «έχουμε ένα κράτος μεγάλο, σπάταλο, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό το οποίο ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιβίωσή του παρά για τον πρωταρχικό του ρόλο που είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη με παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ένα κράτος το οποίο αντί να διευκολύνει την ανάπτυξ& eta; είναι συχνά τροχοπέδη και εμπόδιο σε κάθε υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα».

Πρόσθεσε δε ότι «το κράτος αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό το προϊόν του τρόπου με τον οποίο τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα άσκησαν την πολιτική εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες.  Η ίδια η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται εν πολύς στην αντίληψη ότι το κράτος είναι το σημαντικότερο εργαλείο παραμονής των κομμάτων στην εξουσία».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, επισήμανε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τη στιγμή που η Ελλάδα εισήλθε στο Μνημόνιο για τη μεταρρύθμιση του κράτους, με αποτέλεσμα «να έχουμε σήμερα 1.300.000 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και οριζόντια περικομμένους μισθούς για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».

Παράλληλα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ξεκαθάρισε ότι η δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευόταν αν δεν είχε κλείσει η διαπραγμάτευση του Υπουργείου με την Τρόικα. «Έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα, παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις που να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες», τόνισε σχετικά.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι για κάθε μία από τις 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις θα προσλαμβάνεται με αξιοκρατικά κριτήρια ένας νέος άνθρωπος με προσόντα και δυνατότητα πραγματικής προσφοράς σε τομείς όπως για παράδειγμα η υγεία, όπου υπάρχουν πραγματικές και επείγουσες ανάγκες.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι οι συμφωνημένες από πέρυσι υποχρεωτικές αποχωρήσεις των δημόσιων υπαλλήλων θα προέλθουν κατά κύριο λόγο από τις εξής κατηγορίες:

·Πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, με επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.

·Πλαστά δικαιολογητικά με έμφαση στα πτυχία γλωσσομάθειας.

·Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.

·Οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος.

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, παραδέχτηκε ότι η αποστολή για τη δημιουργία ενός νέου Δημόσιου Τομέα δεν θα είναι εύκολη, καθώς συγκρούονται δυο κόσμοι: «από τη μια αυτός που ζητάει ο δημόσιος τομέας ν α έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από τον ιδιωτικό και από την άλλη, που αποτελεί και τη σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, εκείνος που θέλει ένα σύγχρονο, ευέλικτο και φιλικό προς τον πολίτη Δημόσιο, το οποίο θα στηρίζει την ελεύθερη οικονομία και κατά συνέπεια την ανάπτυξη».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 21:33