Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 13:00

ΑΠΕΡΓΕΙ ΑΥΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ – «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ»

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙΈνα δυνατό «όχι» στην κατάργηση εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων φωνάζουν αύριο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συμμετέχοντας στην 24 πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ με την συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και δεκάδων άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, δάσκαλοι και καθηγητές αλλά και οι δημοσιογράφοι.

Σε σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, τονίζει μεταξύ άλλων: «Η απεργία και τα συλλαλητήρια των εργαζομένων θα στείλουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους νεοφιλελεύθερους «αναλυτές», οι οποίοι στο όνομα της κρίσης και των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας σχεδιάζουν και προωθούν την κατάργηση κάθε εργασιακού, οικονομικού και ασφαλιστικού μας δικαιώματος».

«Το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, οι χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι. Πρέπει να συνεισφέρουν όλοι, το καταλαβαίνουμε, αλλά οι εργαζόμενοι και οι ασθενέστερες τάξεις δεν μπορούν άλλο να βάλλουν το χέρι στην τσέπη τους γιατί είναι άδεια. Και βέβαια δεν μπορεί να συνεχιστούν οι απολύσεις και να διογκώνεται η ανεργία», τόνισε μιλώντας σήμερα στο VETO 91fm, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Άρης Κουρκούτας.

Ο κ. Κουρκούτας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. «Το κεντρικό σύνθημά μας είναι οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους, πάνω από τις αγορές και τα κέρδη», επισήμανε.     

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Αναστάσιος Τσιλφίδης τόνισε στο VETO 91fm: «Αύριο στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας διοργανώνουμε συγκέντρωση μαζί με τα συνδικάτα μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους, συνταξιούχους και άνεργους να δώσουν βροντερό παρόν. Θέλουμε μια πολιτική που να ενισχύει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, «πάγωμα» των απολύσεων και μείωση της ανεργίας. Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων. Να θυμίσω βέβαια πως προεκλογικά η κυβέρνηση είχε πει ότι δεν θα αγγίξει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τώρα τα έβαλε στο στόχαστρο γι αυτό και αποχώρησε και η ΓΣΕΕ από την επιτροπή».

Αναφορικά με τα τοπικά αιτήματα που θέτει το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας ο κ. Τσιλφίδης αναφέρθηκε στην «άμεση κατασκευή της μονάδας 5 στην Πτολεμαΐδα και μονάδα 2 στη Μελίτη, άμεση πρόσληψη επιτυχόντων του 2007 στη ΔΕΗ, επάνδρωση της Επιθεώρησης Εργασίας, που σήμερα υπάρχει ένας μόνο ελεγκτής στην εργατούπολη της χώρας, την στιγμή που δέχεται πλήγμα ο ιδιωτικός τομέας και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας και στην αναγκαιότητα νέων προσλήψεων στην ΔΕΗ, σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 15:44