Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 19:53

Προκαλούν. Με επείγουσα εγκύκλιο βουλευτές και δήμαρχοι αυξάνουν τις συντάξεις τους

Μόνο ως προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος που υπεγράφη από τη διοίκηση του ΙΚΑ στις 8 Αυγούστου του 2013 και μέσω αυτής αποκτούν τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικής προϋπηρεσίας στους βουλευτές,

υπουργούς και υφυπουργούς, προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους και νομάρχες, ακόμη κι αυτούς που είχαν θητεία πριν από τον Καλλικράτη.

Μάλιστα, δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός στη δυνατότητα εξαγοράς του πλασματικού χρόνου που αντιστοιχεί στη βουλευτική θητεία, στο ΙΚΑ και το επικουρικό του ταμείο, ώστε κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του κατά τόσο χρόνια, όσα κατείχε δημόσια αξιώματα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία με την εγκύκλιο αυτή οι πολιτικοί αποκτούν το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης.

Με το νόμο και την εγκύκλιο του ΙΚΑ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή της θητείας που διήνυσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα Ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν εκλεγούν.

Τι απαντά το ΙΚΑ

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στo iefimerida.gr είπε πως η εγκύκλιος αφορά όσους ήταν βουλευτές την περίοδο που ίσχυε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο και δεν μπορούσαν να έχουν εισφορές από άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Παράλληλα ανέφερε πως οι προσαυξήσεις στις συντάξεις θα είναι πολύ μικρές και θα φτάνουν περίπου τα 12 ευρώ. Ωστόσο δεν αρνήθηκε πως κάποιοι θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ωστόσο θα πρέπει να πληρώσουν τη μεγαλύτερη εισφορά -κλίμακα 28- γεγονός που αναμένεται να αποτρέψει αρκετούς.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 19:58