Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 19:57

Η Χρυσή Αυγή υποκατάστησε το κράτος στους Ευζώνους και την Νίκη. Εικόνες που ντροπιάζουν τη χώρα και τους θεσμούς (βίντεο)

Ο Ελεγχος των συνόρων στα χέρια των νεοναζί της Χρυσής αυγής. Το θέμα φέρνει στην βουλή Η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, φαίνεται καθαρά, οτι μέλη της φιλοναζιστικής οργάνωσης στο Τελωνείο των Ευζώνων...

και της Νίκης στην Φλώρινα, έχουν καταλάβει  τον χώρο του συνοριακού ελέγχου για 15 λεπτά και προβαίνουν σε έλεγχο οχημάτων οχημάτων με πινακίδες Φυρομ που φέρουν τα χαρακτηριστικά ΜΚ. Μάλιστα στο βίντεο, στελεχος της αστυνομίας η του τελωνείου με πολιτικά, τους παρακαλεί να κάνουν στην άκρη, αυτοί αρνούνται, μαλιστα του λένε οτι ''εάν σε ενοχλήσουν απο την Αθηνα θα μιλήσουμε εμείς στο τηλέφωνο για το πώς εφαρμόζονται οι νόμοι'' και του δηλώνουν ευθαρσώς οτι ''θα προβαίνουν οι ίδιοι στον έλεγχο των οχημάτων και θα τους αφαιρουν τις πινακίδες με το σήμα ΜΚ που μπορεί να φέρουν''. Ο Ανδρας  με πολιτικά το δέχεται αδιαμαρτύρυτα ζητά το όνομα απο κάποιον χρυσαυγίτη χωρίς όμως να το σημειώνει, υπο το βλέμμα αστυνομικού με στολή ενώ στον γύρω χώρο απουσιάζει κάθε είδους αστυνομικής δύναμης.

Το βίντεο που τραβήχτηκε και αναρτηθηκε στο διαδίκτυο μάλλον απο μέλη της οργάνωσης και η κατάληψη του τελωνείου για 15 λεπτά οπου ο έλεγχος πέρασε στα χέρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την γειτονική χώρα με το υπουργείο Εξωτερικών της Φυρομ να ζητά εξηγήσεις. Παρόντες στις εκδηλώσεις σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής  ήταν οι βουλευτές  Η. Παναγιώταρος, Ι. Λαγός, Α. Γρέγος  και Ι. Μίχος. Στο θέμα παρενέβη και η βουλευτής της της ΔΗΜΑΡ  της Β Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη που με ερωτησή της προς στον Υπουργείο Εξωτερικών και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητά διευκρινίσεις και ρωτά εάν θα τιμωρηθούν οι υπευθυνοι. Το βίντειο και οι διάλογοι που ακολουθούν ειναι χαρακτηριστικοί.

Για την ιστορία τον Ιούλιο του  2007 επιχείρησε η Χρυσή Αυγη να πράξει το ίδιο στα σύνορα αλλά η αστυνομία δεμν της επέτρεψε να καταλάβει το τελωνείο και κρατήθηκε 500 μετρα μακριά απο  αυτό.  

Η ερώτηση της Μ. Γιαννακάκη της ΔΗΜΑΡ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέμα: «Ιδιοποίηση δημόσιας εξουσίας από μέλη ναζιστικού κόμματος στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ»

Την 31η Ιουλίου το Υπουργείο Εξωτερικών της πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια. Αιτία αποτέλεσε η πρακτική ομάδας ατόμων, μελών ναζιστικού κόμματος, όπως προκύπτει και από τα διακριτικά που έφεραν, τα οποία προέβησαν σε παράτυπο έλεγχο εισόδου οχημάτων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ.

Σύμφωνα με το προαναφερθέν διάβημα, η ομάδα αυτή διένειμε ρατσιστικό και εθνικιστικό υλικό, απειλώντας όσους κάτοικους της πΓΔΜ επιθυμούσαν να περάσουν τα Ελληνικά σύνορα. Επιπροσθέτως, αναφέρονται υλικές ζημιές σε οχήματα προερχόμενα από την πΓΔΜ, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εικόνες και βίντεο όπου μέλη του ίδιου κόμματος προβαίνουν σε παράνομο έλεγχο οχημάτων προερχόμενων από την πΓΔΜ. Να σημειωθεί ότι η γλαφυρότητα των εικόνων καθιστά την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών εξαιρετικά εύκολη.

Επειδή,
η ανωτέρω πρακτική αποτελεί ιδιοποίηση δημόσιας εξουσίας και πρέπει να τιμωρηθεί ως τέτοια,

τα ανωτέρω γεγονότα δημιουργούν ένα κακό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών
η ανωτέρω πρακτική συνιστά τον πλήρη διασυρμό της χώρας μας

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Είναι ενήμεροι για τα ανωτέρω γεγονότα;
2. Προτίθενται να προβούν στην ταυτοποίηση των δραστών και κατ'επέκταση στην τιμωρία τους;
3. Πως επηρεάζουν τα γεγονότα αυτά τις σχέσεις των δύο χωρών;

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Μαρία Γιαννακάκη

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 22:47