Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 10:25

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ: «ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ»

 
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣΟ επικεφαλής του συνδυασμού "Νομός Κοζάνης - Πρωταγωνιστής" Γιάννης Αποστολίδης απέστειλε δελτίο τύπου στο οποίο επισημαίνεται ότι ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής "αρνείται τον έλεγχο" σε ότι έχει να κάνει με την κατέθεση των αναλυτικών στοιχείων που αφορούν τον πίνακα των έργων - που υπογράφηκαν συμβάσεις και συμπληρωματικές - την κατάσταση των έργων του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης και τα στοιχεία για τις ποτίστρες. Στο δελτίο τύπου τονίζεται:
 

"Με έγγραφες αιτήσεις μας ζητήσαμε από τη Ν.Α. Κοζάνης:

1)     Με αίτησή μας στις 2-2-2010, ζητήσαμε τον πίνακα των έργων για τα οποία ο Νομάρχης Κοζάνης έχει υπογράψει συμβάσεις με τα ονόματα των αναδόχων και τις συμπληρωματικές συμβάσεις που έχουν συναφθεί για κάθε έργο.

Υπενθυμίζουμε ότι τον πίνακα αυτό επεδείκνυε ο κ. Νομάρχης στα Τοπικά ΜΜΕ κατά την απολογητική του συνέντευξη της 1-2-2010 με αφορμή την «αποπομπή» ή «αποχώρηση» δύο Νομαρχιακών Συμβούλων από την παράταξή του.

Άραγε – αφού ήδη ήταν έτοιμος ο πίνακας τότε – τι εμποδίζει τον κ. Νομάρχη να μας τον δώσει; Ποιο πρόβλημα προσπαθεί να κρύψει;

2)     Με αίτησή μας επίσης στις 2-2-2010 ζητήσαμε να μας δοθεί αναλυτική κατάσταση των έργων που έχουν ενταχθεί στο Β΄ και το Γ΄ ΕΑΠ (Τοπικός Πόρος).

Ο Τεχνικός Σύμβουλος και το Γραφείο του Τοπικού Πόρου συνέταξαν άμεσα τον πίνακα.

Τι εμποδίζει εδώ και 15 τουλάχιστον μέρες τον κο Νομάρχη να υπογράψει το διαβιβαστικό, ώστε να μας δοθούν τα στοιχεία που ζητήσαμε;

3)     Με αίτησή μας στις 8-2-2010 ζητήσαμε στοιχεία για τις ποτίστρες, ήτοι την αγωγή του κ. Λιάνα, αντίγραφα των τιμολογίων καθώς και αντίγραφο της σύμβασης και τα τιμολόγια που έχουν πληρωθεί από τη Ν.Α. Κοζάνης κατά τη θητεία του προηγούμενου Νομάρχη.

Η οχύρωση πίσω από τις προβλέψεις ή μη των νόμων δεν μπορεί να συγκαλύψει την ουσία. Ο κ. Δακής αρνείται τον έλεγχο με την κωλυσιεργία στην παραχώρηση των στοιχείων που ζητήσαμε, με δεδομένο ότι τα στοιχεία είναι έτοιμα κατά δήλωσή του. Η στάση αυτή δείχνει πως αντιλαμβάνεται και πόσο σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δημοκρατικό έλεγχο.

Και με την ευκαιρία τίθενται δημόσια δύο ερωτήματα:

1)     Ισολογισμό της Νομαρχίας θα δούμε ποτέ;

2)     Για τις επιχειρήσεις που συμμετέχει η ΝΑ Κοζάνης, θα έχουμε ποτέ ενημέρωση στο Ν.Σ.;

 
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ"
 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 10:36