Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 12:34

Την πρόσληψη των επιτυχόντων σε διαγωνισμό της Δ.Ε.Η. ζητά με ερωτησή του ο Γ. Κασαπίδης

Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 120 επιτυχόντων της υπ' αριθ. 1/2008 προκήρυξης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ζητά με ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

 

Η εμφανής  έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στα ορυχεία και στην παραγωγή αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων, συνέπεια του αυξημένου φόρτου εργασίας και οι, ατεκμηρίωτα, περιοριστικοί όροι στις προσλήψεις στο δημόσιο και στη Δ.Ε.Η. δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης, την ώρα που η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία καταγράφει τα πιο υψηλά ποσοστά πανευρωπαϊκά.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας,

κ. Βρούτση,

Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

κ. Μητσοτάκη,

Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής,

κ. Μανιάτη.

ΘΕΜΑ:Παύση της αναστολής και ανάγκη υλοποίησης των προσλήψεων των επιτυχόντων σε διαγωνισμό της Δ.Ε.Η. Α.Ε. που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία.

Με την υπ' αριθ. 1/2008 προκήρυξη της ΔΕΗ Α.Ε., η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 574/3.11.08, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ, προκηρύχθηκαν 120 θέσεις προσωπικού εκ των οποίων οι 55 αφορούν σε θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και οι 65 σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τεχνικού προσωπικού στα Λιγνιτικά Κέντρα Δυτικής Μακεδονίας, σε Κοζάνη και Φλώρινα και στους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς σε Πτολεμαΐδα και Καρδιά Κοζάνης.

Παρόλο που τον Ιούλιο του 2010 εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του εν λόγω διαγωνισμού, έκτοτε έχουν παγώσει οι διαδικασίες.

Την ίδια ώρα που οι προσλήψεις του παραπάνω προσωπικού τέθηκαν σε αναστολή, οι ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στη ΔΕΗ Α.Ε. είναι μεγάλες, ιδιαίτερα στα ορυχεία και την παραγωγή.

Αποτέλεσμα των ελλείψεων αυτών είναι η αύξηση του φόρτου εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού και η αύξηση της επικινδυνότητας εργατικών ατυχημάτων.

Παράλληλα η ΔΕΗ Α.Ε. για την υλοποίηση βασικών εργασιών της εξόρυξης και της παραγωγής προσφεύγει σε εργολαβίες όπου συχνά γίνονται καταγγελίες για τη μη τήρηση υποχρεώσεων της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από τους εργοδότες. Επίσης συχνά, δυστυχώς, εργατικά ατυχήματα στους χώρους εργασίας, αναδεικνύουν ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας και κανόνων υγιεινής.

Επειδή λόγω των τεράστιων αναγκών της ΔΕΗ Α.Ε. σε προσωπικό και του αυξημένου φόρτου εργασίας συμβαίνουν μοιραία εργατικά ατυχήματα,

Επειδή είναι σε εκκρεμότητα εγκεκριμένες προσλήψεις 120 επιτυχόντων διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (προκήρυξη 1Κ/2008), οι οποίες ατεκμηρίωτα, ως προς τις υπαρκτές ανάγκες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, ανεστάλησαν λόγω μνημονιακών διατάξεων (αναλογία 1/10),

Επειδή το κόστος των προσλήψεων  μπορεί να καλυφθεί από  ένα ποσοστό του κονδυλίου που διατίθεται ετησίως από την επιχείρηση για υπερωρίες,

Επειδή τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 5.000 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Α.Ε. χωρίς να αντικατασταθούν,

Επειδή τοποσοστό ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία είναι δραματικό και ειδικά στους νέους είναι το μεγαλύτερο στην Ε.Ε.,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Πότε προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της πρόσληψης των επιτυχόντων;Τι επαναδιαπραγματεύσεις έκανε μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, ώστε ατεκμηρίωτοι περιοριστικοί όροι στις προσλήψεις στο δημόσιο που αφορούν και τη ΔΕΗ, να καταργηθούν;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 12:37