Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 16:25

Κουκουλόπουλος για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Τις απόψεις του για την κόντρα Κυβέρνησης- τρόϊκας, για το πώς θα καταφέρει η χώρα να βγει στις αγορές μέσα στο 2014, αλλά και την απαραίτητη ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς εξέφρασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος

μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφώνου Realfm.
Συγκεκριμένα ο κ. Κουκουλόπουλος αναφερόμενος στην κόντρα Κυβέρνησης- τρόϊκας ανέφερε ότι: «Είναι ξεκάθαρο πλέον πως αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί και να λυθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Δεν υποτιμώ τα μέλη της τρόϊκας, αλλά είναι κάτι που τους υπερβαίνει πλέον και είμαι σίγουρος πως το όλο θέμα θα θέσει ο Πρωθυπουργός και στη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις απ΄ τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Είναι καιρός οι Ευρωπαίοι να δείξουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους και προς τον ελληνικό λαό και για να συμβεί αυτό είναι καθαρά θέμα πολιτικής απόφασης και επιλογής».
Για το αν η Ελλάδα καταφέρει να ξαναβγεί στις αγορές το 2014 υπογράμμισε τα εξής: «Αισιοδοξώ πως θα το πετύχουμε επειδή μετά από τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού που κόστισαν ¨αίμα και δάκρυα¨ στους πολίτες φτάσαμε σε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι το ένα μας όπλο, ενώ το άλλο είναι η συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών, μέσω συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα.
Μόνον έτσι θα θέσουμε οριστικά τέρμα στα μνημόνια, τα οποία τι ήταν; Η δυνατότητα μας να δανειστούμε με τους δυσμενέστερους όρους για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας, την εποχή που δεν μας δάνειζε κανείς.
Γι΄ αυτό τώρα δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε και, κυρίως, να μην δικαιώσουμε τους Ευρωπαίους οι οποίοι θέλουν να παραμείνουμε στα μνημόνια, δηλαδή υπό επιτήρηση, επειδή δεν πιστεύουν πως δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια λάθη».
Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε τα ακόλουθα: «Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε ούτε να ακυρώσουμε με κανένα τρόπο την πρωτοβουλία των 58. Πρέπει όμως να την προχωρήσουμε και να τη διευρύνουμε δίνοντας της ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο και έχοντας ως οδηγό μας τη βασική αρχή πως δεν υπάρχει σοβαρή χώρα χωρίς σοβαρή κεντροαριστερά.
Δεν έχει σημασία πως μπορεί να ονομαστεί αυτό που θα προκύψει, καθώς το σημαντικότερο όλων είναι να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα. Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο και σημαντικότερο ζήτημα.
Το ΠΑΣΟΚ έχει και θα έχει καθοριστικό ρόλο στις διεργασίες που θα γίνουν για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και όσοι πιστεύουν πως μπορεί να παρακαμφθεί, για οποιοδήποτε λόγο, κάνουν μεγάλο λάθος.
Είναι ώρα πλέον να βαδίσουμε προτάσσοντας το εμείς αντί του εγώ και με βάση τη στάση που θα κρατήσουμε θα κριθούμε όλοι μας».