Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 21:08

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: ''Ψηφίζει στη Βουλή με τις... ευλογίες του πατέρα Στέφανου''

O ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ KAI Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ

Τι γίνεται όταν ένας βουλευτής επηρεάζεται από τον πνευματικό του; Τότε ο καταγγελτικός πολιτικός λόγος μπλέκει με το βαθύ θρησκευτικό φρόνημα,

σε σημείο που να απειλείται η ισορροπία κοινοβουλευτικών ομάδων, ακόμη και της κυβέρνησης!
Οταν ο Γιώργος Κασαπίδης (αριστερά) ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις ιερωμένων.
Οταν ο Γιώργος Κασαπίδης (αριστερά) ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις ιερωμένων.
Ο,τι συνέβη δηλαδή με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη και τον «εξομολόγο» του, πατέρα Στέφανο Ρήνο, ηγούμενο της Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Τον Νοέμβριο του 2012, όταν ο κ. Κασαπίδης διαγράφτηκε από την ΚΟ της ΝΔ επειδή δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, είχε υποστηρίξει εκπλήσσοντας πολλούς ότι «δεν του επέτρεψε ο πνευματικός του να ψηφίσει τα μέτρα!».
Η αποκάλυψη αυτή αντιμετωπίστηκε αμήχανα από τον ίδιο χωρίς να διαψευστεί. Σήμερα αρκετοί ισχυρίζονται ότι το άδοξο φλερτ μεταξύ της ΝΔ και του Κοζανίτη βουλευτή για την επιστροφή του στην ΚΟ, δεν είναι απίθανο να σχετίζεται και με τις βουλές του πνευματικού του.
Αλλωστε η πίστη είχε ανέκαθεν κυρίαρχη θέση στη ρητορική του Γ. Κασαπίδη. Ηταν Μάρτιος του 2012 όταν ο τότε βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ και υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος κατέθετε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις ιερωμένων, γιατί, όπως έλεγε, «με την κάλυψη και παρουσία όσο το δυνατό περισσότερων κληρικών στις ενορίες της ελληνικής περιφέρειας, θα τονωθεί το ηθικό και πνευματικό φρόνημα των Ελλήνων».
Ο «εξομολόγος» του, πατήρ Στέφανος Ρήνος, ηγούμενος της Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Ο «εξομολόγος» του, πατήρ Στέφανος Ρήνος, ηγούμενος της Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.
Προσλήψεις ιερωμένων
Την ώρα που η χώρα καταποντιζόταν στα βάραθρα της κρίσης και η ανεργία οδηγούσε στην απόγνωση 1,5 εκατ. Ελληνες, ο βουλευτής, κινούμενος έξω από το πλαίσιο των ευθυνών που του είχαν ανατεθεί από το κόμμα του, έβλεπε με κάθε... σοβαρότητα την «απάντηση» στις προσλήψεις των ιερωμένων.
Η θέση αυτή μάλλον παραπέμπει στον πνευματικό του θρησκευόμενου βουλευτή. Για τους καλά γνωρίζοντες τα πράγματα στην Κοζάνη, αυτός φέρεται να είναι ο πατέρας Στέφανος Ρήνος, ηγούμενος της μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που βρίσκεται στην περιοχή του Δρυόβουνου, στα όρια των νομών Κοζάνης - Καστοριάς και έχει περί τους 12 μοναχούς.
Ο αστικός μύθος θέλει τον πατέρα Στέφανο να είναι ο πνευματικός και κάποιων επώνυμων Αθηναίων. Toπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε ότι πριν από τέσσερα χρόνια και χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί οι ίδιοι, κάτι που έγινε εκ των υστέρων, έφτασε στο μοναστήρι ινκόγνκιτο και ο τότε πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου. Την ίδια ώρα, παράγοντες του χωριού επισημαίνουν ότι οι επισκέψεις του Γ. Κασαπίδη στη μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος είναι πυκνές και κάνουν λόγο για την ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί με τον ηγούμενό του.
Εναντίον μεγαλοτραπεζιτών
Ενα κείμενο με τον τίτλο «Αγανακτισμένοι ορθόδοξοι Ελληνες», που είναι αναρτημένο στο σάιτ της μονής και είναι το μοναδικό ανάμεσα σε θεολογικά κείμενα, δίνει ίσως και το στίγμα των ανησυχιών του ηγουμένου του για τα δημόσια πράγματα.
Με το κείμενο αυτό καλούνται οι Ορθόδοξοι Ελληνες «σε αγώνα κατά των μεγαλοτραπεζιτών και των πολυεθνικών με γνώμονα την ορθόδοξη χριστιανική πίστη».
«Ας αγωνιστούμε όπως αγωνίστηκαν οι πατέρες μας για να διώξουμε τους κατακτητές!» αναφέρεται και γίνεται λόγος για «μια κρίση που δρομολογήθηκε..., μια πατρίδα που τη λεηλατούν..., μια πίστη που την ειρωνεύονται... για να μας οδηγήσουν στην υποδούλωση και στη λεηλασία για να επιβάλουν τον νόμο των αγορών, τον νόμο των μεγαλοτραπεζιτών και των πολυεθνικών!».
«Μας χώρισαν σε «δεξιούς» και «αριστερούς» για να ψηφίζουμε κόμματα με την ίδια πολιτική γραμμή» αναφέρεται στο κείμενο και ακόμη ότι «κατέστρεψαν την ελληνική οικογένεια για να αυτοκαταργηθούμε, μας γέμισαν λαθρομετανάστες, μας απειλούν και μας κατηγορούν για ρατσισμό, μας βομβάρδισαν με το πρότυπο μιας κάλπικης ζωής: διασκεδάσεις, ναρκωτικά, σεξ, ομοφυλοφιλία, ποδόσφαιρο, κατανάλωση, αποκρυφισμό, μας παραπλανούν με μια «ενημέρωση» που μας οδηγεί στο μόνο διέξοδο: Στη σκλαβιά μιας υπερεθνικής «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης»...».
Σημειώνεται ότι ο πατέρας Στέφανος Ρήνος πρωτοστάτησε στην ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου στην Κορυτσά, ενώ στα εγκαίνια που έγιναν τον Οκτώβριο του 2007 έδωσε το «παρών» του και ο Γ. Κασαπίδης.
Πνέει μένεα κατά Σαμαρά
Πυρ στην κυβέρνηση γιατί εκχωρεί τα εθνικά δικαιώματα της φέτας και των ελαιών Καλαμών
Στην Κοζάνη ο ανεξάρτητος βουλευτής, όλο αυτό το διάστημα, πνέει μένεα κατά του Αντ. Σαμαρά «γιατί πρόδωσε τη χώρα» και τα περί επιστροφής του στη ΝΔ, αντίθετα με ό,τι γράφονταν τελευταία σε μερίδα των ΜΜΕ, αντιμετωπίζονταν με αρκετό σκεπτικισμό. Μάλιστα πρόσφατα ο βουλευτής επανήλθε με μία δήλωση πάλι κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος με βρήκε στη ΝΔ, να διαγράψει τους αγώνες μου και την πίστη μου στις αρχές της παράταξης και στις προεκλογικές μας εξαγγελίες προς τον ελληνικό λαό...».
Πάντως, ο Γ. Κασαπίδης ασχολείται και με το... όνομα του ρόδου. Οχι για να ανακαλύψει ραδιουργίες μοναχών, όπως στο μυθιστόρημα του Εκο, αλλά «για να κάνουμε την επανάσταση των... ρόδων», όπως λέει. Πρόσφατα εξέπληξε πολλούς στη Βουλή όταν τον είδαν να ραντίζει με ροδόνερο συναδέλφους του. Οπως είπε, δειγμάτιζε σε βουλευτές το γνήσιο ροδόνερο Βοΐου, «προσπαθώντας να τους πείσω ότι μπορούμε, εάν το πιστέψουμε, να κάνουμε την επανάσταση των... ρόδων και το γκρίζο να σβήσουμε, με χρώματα και αρώματα των ρόδων...».
Από παράγοντες της ΝΔ φέρεται ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν αναγνωριστικές προσπάθειες για την επάνοδο του ανεξάρτητου βουλευτή στο κόμμα, αλλά φαίνεται πως οι παραδοξότητές του και όχι μόνο, τους έβγαλαν από τα ρούχα τους. Ο Γ. Κασαπίδης έχει κηρύξει εσχάτως πόλεμο κατά αυτών «που εκχωρούν τα εθνικά δικαιώματα της φέτας και των ελαιών Καλαμών» με πρώτη την κυβέρνηση! Μάλιστα συγκέντρωνε και υπογραφές σε ένα κείμενο με το οποίο αποδοκίμαζε την κυβερνητική πολιτική που εκχωρεί τα εθνικά δικαιώματα της φέτας?
Μετά τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, στη ΝΔ μάλλον κλείνουν τις πόρτες με τον Γ. Κασαπίδη. Οσο για τον ανεξάρτητο βουλευτή, μπορεί να δήλωσε τελευταία ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας -κάτι που άφηνε ανοικτό παλιότερα-, αλλά κάποιοι τον φέρουν ως πιθανό υποψήφιο για τον Δήμο Κοζάνης.
πηγη: ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ - Εθνος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 21:12