Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 00:43

Συγκαλείται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Καρυπίδη

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχει συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για επανεξέταση της υποψηφιότητας του Θ. Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,

ανέφερε στο tvxs.gr o Πάνος Λάμπρου, που από κοινού με τη Μάνια Μπαρσέφσκι κατέθεσαν σχετικό αίτημα. Το θέμα προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση μηνύματος του Θ. Καρυπίδη στο Facebook σχετικά με τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και αποσπάσματος από την εκπομπή του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Flash με καλεσμένο τον βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως δηλώνει στο tvxs.gr ο Πάνος Λάμπρου, το αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε «γιατί θεωρήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια εσωτερική συζήτηση και διαβούλευση για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων».

Ο δημοσιογράφος Θοδωρής Καρυπίδης, υποψήφιος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, σε μήνυμά του στο Facebook στις 7 Οκτωβρίου μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ανέφερε:

«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες, (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε... 900.000 θέσεις εργασίας ), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα Εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Καλό μεσημέρι!»

Επίσης τις τελευταίες ώρες έχει έρθει στη δημοσιότητα απόσπασμα από την εκπομπή του Θ. Καρυπίδη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Flash με καλεσμένο τον Ηλία Κασιδιάρη, μετά τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

Κληθείς να σχολιάσει το βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο Πάνος Λάμπρου αναφέρει στο tvxs.gr πως «είναι αυτά τα οποία βλέπουμε κι εμείς, τα οποία δεν τα είχαμε υπόψη μας ως κόμμα, και εμείς προσωπικά και ως συλλογικό μόρφωμα. Υπό αυτή την έννοια νομίζουμε ότι θα πρέπει να συζητήσουμε από την αρχή».

Σε ερώτηση αν θα συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία το ζήτημα που προέκυψε με τον Οδ. Βουδούρη, ο Π. Λάμπρου επισημαίνει ότι «το μείζον θέμα για μας είναι το ζήτημα που προέκυψε με τον Θ. Καρυπίδη, διότι επαναλαμβάνω ότι αυτά δεν ήταν σε γνώση του κόμματος, όχι μόνο σε μένα και την κ. Μπαρζέφσκι αλλά συνολικά». Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας προσθέτει ότι «δεν γίνεται να παίζει κανείς τον ρόλο του ντέντεκτιβ». «Ωστόσο αφού πλέον είναι σε γνώση των συλλογικών οργάνων του κόμματος, θα πρέπει να τα συζητήσει και να κρίνει με βάσει τα νέα δεδομένα», σημειώνει.

Νωρίτερα ο Θοδωρής Καρυπίδης, μιλώντας στο Βήμα Fm για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή, ανέφερε: «Αυτό για το οποίο πληροφορήθηκα είναι ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα, επειδή δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι έγινε συζήτηση για το πρόσωπό μου και έγινε αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς εμένα (για να διευρυνθεί το ακροατήριο) για να ηγηθώ του ψηφοδελτίου στη Δυτική Μακεδονία. Έγινε από τα κεντρικά, από τους κυρίους Βίτσα και Πουλάκη.

Κατ' αρχάς ζήτησα 15 μέρες προθεσμία για να το συζητήσω πρώτα απ' όλα με τον εαυτό μου και να δω τα θέματα της δουλειάς μου και επανήλθα, βάζοντας κάποια ζητήματα για την περιοχή μου που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία και κάποιες πολιτικές που έγιναν αποδεκτές και οι δεσμεύσεις που χρειάστηκαν για μια αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είπα το «ναι» έτσι και αποδέχθηκα. Πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία του κόμματος και ιδιαίτερα στον κ. Τσίπρα για τη διεύρυνση του κοινωνικού μετώπου, για την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκαμψη του τόπου.»

πηγη: tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 00:48