Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 11:23

Τετ α τετ Κουκουλόπουλου με Γεωργιάδη για θέματα υγείας

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη (παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Π. Καλλίρη)

με αντικείμενο την επιτάχυνση εφαρμογής του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την εξασφάλιση της παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς τους πολίτες στο μεταβατικό διάστημα.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε:

α. Να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει επιτελική ομάδα υλοποίησης του νόμου στο Υπουργείο.

β. Να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την άμεση υλοποίηση του νόμου. Τα σχέδια των Υπουργικών Aποφάσεων συμφωνήθηκε να συζητηθούν και στη Βουλή.

γ. Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να καλυφθούν στο μεταβατικό διάστημα του ενός μηνός, οι ανάγκες των πολιτών με άρση ή αύξηση του πλαφόν συνταγογράφησης των συμβεβλημένων ιατρών και ανάλογα μέτρα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ. Το Υπουργείο δεσμεύτηκε για την άμεση έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.

δ. Επιμείναμε για την πιστή εφαρμογή της διάταξης του νόμου που προβλέπει ότι ουδείς γιατρός θα απολυθεί και ότι αυτοί που δε θα επιλέξουν να ενταχθούν στο νέο θεσμό ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα έχουν τη δυνατότητα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Π. Κουκουλόπουλος, ο βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος και οι Χρ. Πρωτόπαπας και Σ. Ζώτος.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 11:31