Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 18:28

Με Κουκουλόπουλο και Ρήγα συναντήθηκαν οι Αγρότες

Συνάντηση με το Συντονιστικό των Αγροτών είχαν σήμερα ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Ρήγας και ο

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Οι αγρότες έθεσαν με ιδιαίτερη έμφαση το ζήτημα του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων – ενέργειας, το καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, θέματα που αφορούν στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο χρηματοπιστωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής καθώς και το ζήτημα των αγροτοδικείων.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ επισημάνθηκε η διαχρονική και σταθερή στήριξη του Πρόεδρου και του Κινήματος δεδομένων αφενός των ιστορικών δεσμών του ΠΑΣΟΚ με την αγροτιά και αφετέρου των αναπτυξιακών προοπτικών του πρωτογενούς τομέα ο οποίος μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση .

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει πρόσφατα το Κίνημα σε σχέση με τα επίμαχα ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίζονται όπως σημειώθηκε με θετικό τρόπο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε τρία θέματα :

Στη θέση του ΠΑΣΟΚ όπως έχει εκφραστεί από τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για την ένταξη των αγροτών στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.

Στην απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη, με την οποία επιλύεται οριστικά το πρόβλημα του αγροτικού πετρελαίου.

Στην κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ, στην κατανομή του πλεονάσματος να υπάρξει διακριτό αναπτυξιακό μέρισμα για τον πρωτογενή τομέα.

Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών ώστε εν όψει της υλοποίησης της νέας ΚΑΠ οι αγρότες όπως και οι κτηνοτρόφοι να αξιοποιήσουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και να προχωρήσουν σε δυναμικές συλλογικές μορφές παραγωγής (συνεταιρισμοί-σύλλογοι και ενώσεις παραγωγών).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 18:39