Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 22:32

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στη μείωση του ενεργειακού κόστους της ΔΕΗ στη βιομηχανία

Η μείωση του ενεργειακού κόστους αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό.

 

Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ρεύματος και αναστολή πληρωμής τέλους ρύπων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολος Αλεξόπουλος, Χαρά Καφαντάρη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σε σχέση με το ενεργειακό κόστος «έγινε φανερό για μια ακόμη φορά ότι μόνο το 30% 'ελέγχεται από την ΔΕΗ'».

«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης η μείωση του ενεργειακού κόστους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρξουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις στο κομμάτι που αφορά στο 70% του κόστους και το οποίο δεν ελέγχεται από τη ΔΕΗ (άμεση κατάργηση Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους, Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος για τους ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος από Φ.Α., κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο και Φ.Α. που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ρεύματος, αναστολή πληρωμής τέλους ρύπων κ.α.).»

» Ώστε να δίνεται δωρεάν η ελάχιστη αναγκαία ποσότητα στα φτωχά νοικοκυριά και να μειωθεί το η τιμή του για την βιοτεχνία και την ενεργοβόρο βιομηχανία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η αναγκαία στήριξη της βιομηχανίας είναι υποχρέωση του κράτους και όχι της ΔΕΗ η οποία δεν μπορεί να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους»

επισημαίνει.

πηγη: Το Βημα 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 22:46