Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 09 Μαϊος 2014 18:45

Ο Κουκουλόπουλος απαντά στην βουλή για τα περί ''εκβιαστικού'' διλλήματος

Ζήτησα το λόγο γιατί έγιναν δύο αναφορές από τους Προέδρους της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ στην καθαρή εξήγηση που κάναμε η ΕΛΙΑ,

το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.
Καθαρή εξήγηση την οποία η μεν ΔΗΜΑΡ αποκάλεσε «εκβιαστικό δίλημμα», ο δε ΣΥΡΙΖΑ «άσφαιρο δίλημμα».
Το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο ως ΕΛΙΑ-γιατί είμαστε δύο βουλευτές παραπάνω και έχουμε δηλώσει έτοιμοι για πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές για να γίνουμε ακόμη περισσότεροι- είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτό το ρόλο ασκούμε με συνέπεια γιατί τον πιστεύουμε .
Ζητάμε λαϊκή εντολή για να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε αυτό ακριβώς που κάνουμε.
Αποδοκιμασία μας στις εκλογές σημαίνει ότι δεν εγκρίνεται η στάση μας από τους πολίτες.
Αποδοκιμασία μας σημαίνει πως δεν έχει νόημα η συνέχιση του προοδευτικού πόλου.
Για αυτό και κάναμε καθαρή εξήγηση ότι αποδοκιμασία μας σημαίνει , πως μπαίνει τέλος στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Τι είναι εκβιαστικό και τι άσφαιρο;
Κάποιοι έξω από τη Βουλή γελάνε κιόλας. Δεν θα σχολιάσω αντιδράσεις.
Να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά , με δεδομένο το συσχετισμό δυνάμεων στην παρούσα Βουλή και με δεδομένη επίσης τη στάση όλων των κομμάτων και των πολιτικών ομάδων, χωρίς το ΠΑΣΟΚ, χωρίς την ΕΛΙΑ υπάρχει κυβέρνηση; Όχι . Δεν έχει τη δεδηλωμένη.
Αυτό τι είναι άσφαιρο, εκβιαστικό, ψευδές, για γέλια ; Τι είναι ;
Η αλήθεια είναι.
Δεύτερο θέλετε αποδείξεις ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΕΛΙΑ συγκροτούν τον προοδευτικό πόλο της κυβέρνησης. Να σας παραθέσω κάποιες πολύ ηχηρές:
*Η προστασία της πρώτης κατοικίας.
*Η μεγάλη νίκη του Ελληνικού γάλατος.
*Η διαφάνεια στις αποκρατικοποιήσεις που για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια περνάνε από την Βουλή για να πει τη γνώμη της για τα σχέδια των προκηρύξεων.
*Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
*Τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας.
*Το μέτωπο του Συνταγματικού Τόξου.
Είναι μερικές μόνο από τις πρωτοβουλίες που φέρουν τη δική μας σφραγίδα και δίνουν νόημα σε αυτό που λέμε προοδευτικός πόλος κυβερνητικής συνεργασίας.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες πρώτα από όλα, όμως στους συμπολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις δύσκολες εκλογές του Ιουνίου του 2012 σε συνθήκες τρομακτικής πόλωσης και κράτησαν όρθια την παράταξη. Τους λέμε ότι τη δική τους εντολή τιμήσαμε .
Μας ζήτησαν να υπάρχει κυβέρνηση να παραμείνει η χώρα στο Ευρώ και να βάλουμε πλάτη για να μην περάσουν αντιλαϊκές λύσεις , να βγάλουμε πέρα το πρόγραμμα που εμείς είχαμε ξεκινήσει. Αυτό κάναμε και κάνουμε μέχρι αυτή η στιγμή.
Απευθυνόμαστε σε εκείνους τους πολίτες , στον πικραμένο κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης που πίστεψε όχι μόνο το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ όχι μόνο του Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά ακόμη και τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά ότι υπάρχουν άλλες λύσεις και άλλες συνταγές .
Δυστυχώς δεν υπήρχαν άλλοι δρόμοι για να διαλέξουμε. Δεν ήταν μονόδρομος.
Δεν είχαμε εμείς άλλο δρόμο.
Τους λέμε λοιπόν δυνατά και καθαρά ότι τα δύσκολα τέλειωσαν, είμαστε εδώ για να μην υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας στην κοινωνία, είμαστε στην έξοδο των μνημονίων και πρέπει να ξανασκεφτούν .
Τέλος απευθυνόμαστε σε όλους του Έλληνες που πιστεύουν στο αγαθό, το Συνταγματικά κατοχυρωμένο, της κυβερνητικής σταθερότητάς , που πιστεύουν πως πρέπει να συνεχίσουμε –και αν άκουσαν σήμερα τον κ. Τσίπρα θα πρέπει να έχουν πειστεί για αυτό- και τους λέμε να μας δώσουν τη δύναμη για να φτάσει στο τέλος αυτή η προσπάθεια.
Να μας δώσουν πάνω από όλα τη δύναμη , όπως είπε και σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να πάρουμε την πρωτοβουλία που αρμόζει στο DNA της Δημοκρατικής Παράταξης , να πάρουμε τη μεγάλη πρωτοβουλία να ενώσουμε τους Έλληνες . Αυτό είναι το ζητούμε σήμερα για την πατρίδα.
Και ευχαριστώ, δεν ειρωνεύομαι, πραγματικά ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που στην ομιλία του είπε –και επαναλαμβάνω δεν ειρωνεύομαι- ότι δέχεται διάλογο που δε θα αναφέρεται καθόλου στα μνημόνια.
Προφανώς αφού τα μνημόνια τελείωσαν.
Δεύτερο είπε ότι δέχεται διάλογο να μιλήσουμε μόνο για την Ελλάδα από δω και πέρα.
Ναι απαντάω φυσικά, αφού μετά την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας , την παραμονή της χώρας στο Ευρώ, τα πλεονάσματα, την έξοδο στις αγορές όπως λέμε εδώ και τρία χρόνια εμείς στο ΠΑΣΟΚ και εδώ και δύο χρόνια μαζί και με άλλους, ήρθε η ώρα για Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Αυτή ήταν η εθνική στρατηγική της χώρας.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να πω κάτι που πιστεύω βαθιά και το είπα και χθες από το βήμα της Βουλής και το επαναλαμβάνω .Την νέα Ελλάδα θα την χτίσουν οι δυνάμεις που ανήκουν στην κοινωνική συμμαχία των παραγωγών, γνώσης, προϊόντων, υπηρεσιών πάντα ανταγωνιστικών στο διεθνές περιβάλλον που ζούμε. Θα τη χτίσουν οι νέοι είτε είναι μέσα στην Ελλάδα είτε έχουν πάρει τον οματιών τους γιατί πιστεύουν στην πατρίδα.
Και σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς εκφραστές, οι Νέοι και οι παραγωγοί θα είναι φυσικά μπροστά αλλά από τις πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν, πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν αυτοί που δεν λιποτάκτησαν, αυτοί που δε λύγησαν, αυτοί που δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια αυτοί που στάθηκαν όρθιοι τα τέσσερα δύσκολα χρόνια γιατί έβαλαν την πατρίδα πάνω από οτιδήποτε άλλο πάνω και από το δικό τους πολιτικό συμφέρον .

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Μαϊος 2014 18:49